KILROY hjælper hvert år masser af unge med at få opfyldt deres drømme om at studere i udlandet. Det gælder både hele bachelor- og kandidatuddannelser, men også enkeltstående semestre i udlandet, hvis et udvekslingsophold gennem universitetet kikser af den ene eller anden grund. Dennis Thoft er studievejleder hos KILROY, og her er hans bedste tips til, hvordan du kan gribe ansøgningsprocessen an:

Hvor vil du gerne vil studere?

Som udgangspunkt kan du stort set læse hvad som helst i hele verden. Hvis du først overvejer, hvor du helst vil hen, så har du allerede indsnævret mulighederne en hel del. Men husk også at se på, hvad opholdet vil koste, inden du lægger dig helt fast. Det afhænger nemlig meget af, hvilket land og universitet, du vælger.

Gode grunde til at studere i udlandet:

  • Du møder en masse nye mennesker, og får et bredt internationalt netværk.
  • Du oplever en fremmed kultur helt tæt på og lærer at stå på egne ben.
  • Du bliver bedre til fremmedsprog – og et udlandsophold ser godt ud på dit CV.

Hvor meget kan du selv betale?

Du skal overveje, hvad der er realistisk i forhold til dine drømme. Især hvis der er tale om en hel uddannelse i udlandet, for så er der altså en markant egenbetaling. Det kan være alt mellem 300.000 og en million kroner. Jeg oplever ofte, at folk ikke er klar over, at de selv skal finde den form for penge. Og det er altså tæt på umuligt at indsamle så mange penge i legater. Det er rigtigt, at staten dækker noget, men det er aldrig nok til at dække en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere: Sådan får du råd til at studere i udlandet

Søg ind på universitet i god tid

”Når du har fundet ud af, hvor du gerne vil studere, anbefaler jeg, at du søger ind mindst 6 måneder før semestret starter. Men tjek altid universitetets individuelle ansøgningsfrist. Måden du ansøger på, er også meget forskellig fra sted til sted. Nogle foretrækker en digital ansøgning, mens andre vil have den på papir. Ja, selv inden for samme universitet kan der være forskellige ansøgningsmåder, afhængig af hvilken uddannelse du søger ind på.

Tjek krav til sprogtest og økonomi

Der er også forskellige krav til, hvilke ting du skal have med i din ansøgning. I nogle lande er det et krav, at du har fået et vis antal point i en engelsktest som f.eks. TOEFL eller IELTS –og i nogle lande skal du vedlægge et bevis på at din økonomi er stærk nok til finansiere dit ophold. Din bank kan hjælpe dig med det sidste.

Hvad med bolig, visum og telefon?

Lad være med at spekulere over telefon og bolig, før du er optaget. Visum kan du ofte ikke søge, før du har et optagelsesbrev fra universitetet – men der er undtagelser, og ansøgningsprocessen kan være lang, så det er værd at undersøge på forhånd.

Med hensyn til bolig, kan du typisk få hjælp af universitetet, når du er optaget. Og kigger du på det private boligmarked, kan du også først slå til, når du har din studieplads. Men spar meget gerne op til at bo på hostel i de første to-tre uger, hvis du ikke er sikker på, at have en bolig klar ved ankomsten.

Telefon og den slags praktiske ting er som regel også nemmest af finde ud af, når du er ankommet i det nye land. I universitetets administration er der som oftest folk, der kan give gode råd.

Tag på studieophold med KILROY

KILROY er specialister i at skræddersy studieophold i udlandet for studerende. Du får studie- og rejsevejledning med udgangspunkt i dine drømme – og en samlet løsning, som matcher dine behov og ønsker. 

Ring til en studievejleder på 70 15 40 15 – eller læs mere på www.kilroy.dk

 

KILROY samarbejder med Danske Bank