Hvis pengene endnu ikke er brugt, så brug et par minutter i selskab med vores privatøkonom, Louise Aggerstrøm Hansen. Hun har nemlig nogle gode forslag til, hvordan du kan bruge dine penge klogest. Og hendes allerbedste råd kan vi godt afsløre her: Det vigtigste er, at du aktivt tager stilling til, hvordan du bruger dine penge.

Hvorfor skal jeg tage stilling?
Helt overordnet gør inflation, at vores penge lige så stille bliver mindre og mindre værd. Prisstigninger æder simpelthen gradvist pengenes værdi op – og derfor er det en rigtig god idé at overveje, hvordan du bruger dine penge. De må jo gerne bevare deres værdi – eller endnu bedre – blive mere værd. 

Så hvis du ikke allerede har brugt pengene på for eksempel selvforkælelse, giver Louise Aggerstrøm Hansen dig her i klippet nogle konkrete råd til, hvordan du kan bruge pengene. 

ab0130ff-e670-4a5f-94b4-b496ccfcf7fd

Jeg skal betale restskat – hvad er smartest at gøre?
Louise Aggerstrøm Hansen har også to gode råd, hvis du i stedet for at få penge tilbage i skat skal betale restgæld:

  1. Betal pengene så hurtigt som muligt. Der løber renter på det skyldige beløb, og renterne bliver højere, jo længere tid, der går. Du får heller ikke rentefradrag for netop denne type renter. 
  2. Find ud af, hvad der ”gik galt” sidste år. Hvorfor er du endt med at skulle betale mere i skat, end du måske regnede med? Gå derefter ind på din forskudsopgørelse for 2024 og ret den til, så du slipper for også at skulle betale restskat næste år.

Nemme selvbetjeningsløsninger

Hvis du har fået penge tilbage i skat, og du vil kigge nærmere på et eller flere af Louise Aggerstrøm Hansens råd, har vi i vores netbank og mobilbank en række enkle og overskuelige selvbetjeningsløsninger. Du kan for eksempel kigge nærmere på Danske Indlån og Danske Toprente eller Danske Månedsinvestering og June ved at følge linkene herunder. 

Danske Indlån er en opsparingskonto uden binding. Du kan hæve fra kontoen én gang om måneden uden at skulle betale. Har du fået et større beløb tilbage i skat, eller har du en opsparing stående, du ikke skal bruge lige nu og her, kan du kigge på Danske Toprente. Her skal indskuddet være på minimum 40.000 kroner, og du får en høj rente mod at binde pengene i mindst 6 måneder.
Danske Indlån | Danske Bank
Danske Toprente | Danske Bank

Med vores digitale investeringsløsninger i mobilbanken, kan du hurtigt komme i gang med at investere. Med June får du for eksempel en digital anbefaling til en investering, mens du med Danske Månedsinvestering selv vælger fonde at investere i. Du kan komme i gang for bare få hundrede kroner.
Kom i gang med at investere| Få hjælp til at vælge | Danske Bank 

DISCLAIMER: Denne artikel er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at investering indebærer en risiko for tab, og at historiske afkast ikke er en pålidelig indikation af fremtidige afkast, som kan være negative. Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en opsparing eller en investering.