Del

Derfor bør kvinder investere!

Flere kvinder end mænd lader være med at investere, fordi de synes, de ved for lidt om det. Men der er tungtvejende grunde til, at især kvinder bør investere – og det er nemt at komme i gang, siger Danske Banks privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen.

Mænd veksler oftere sparegrisens indhold til aktier og obligationer, end kvinder gør, konkluderer undersøgelsen ”Danskernes Økonomiske Tryghed 2018”.

Her har Danske Bank spurgt 5.000 danskere om deres forhold til at investere, og cirka lige mange mænd og kvinder springer over, fordi de ikke har råd, eller de synes, det er for risikabelt.

Men hver fjerde kvinde synes, markedet er svært at forstå, og kun hver sjette mand har det sådan. 

Lad os hjælpe dig i gang med at investere - Book møde

Især kvinder bør investere

Næsten en million danskere har over 50.000 kr. stående på bankkontoen. Nogle sparer op til et bryllup, en bil eller en buffer til uforudsete udgifter, og det er naturligvis fornuftigt.

”Men man skal passe på, man ikke snyder sig selv. Med de meget lave renter er det ikke altid en god forretning at have store beløb stående på en almindelig konto over længere tid,” siger Danske Banks privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen.

Hun forklarer, at mange vil kunne få et højere afkast ved at investere, selv om der er en vis risiko.

Og så anbefaler hun, at netop kvinder får pengene til at arbejde for sig.
”Kvinder tjener generelt mindre end mænd, vi går på barsel, vi går oftere på deltid, og vi har lavere pensionsopsparinger. Kvinders formuer er mindre end mænds, og derfor er det særligt vigtigt, at kvinderne forvalter deres formuer klogt."

 

Investering er ikke kun for jakkesættene

Fremtidsforsker Louise Fredbo-Nielsen har udgivet en bog om investering for nybegyndere og laver kurser i investering for kvinder. Hun satte sig i sin tid ind i området, fordi hun var træt af, at hun ikke havde styr på sin økonomi. 

”Jeg åbnede min netbank med svedige håndflader, fordi jeg ikke havde kontrol over, hvad der gik ind og ud, og jeg ville aldrig have tænkt på at investere min opsparing ... hvis jeg havde en,” fortæller Louise Fredbo-Nielsen. 

Dengang var Louise Fredbo-Nielsen ret sikker på, at aktiehandel ”mest var for mænd med spidse sko og jakkesæt”. 

Men hun ville være klog på sin økonomi og begyndte at tale med andre kvinder om det, hun syntes var svært. Og til hendes overraskelse var de meget interesserede i at tale om emner som pensionsopsparing, realkreditlån – og så altså  investering.

”Investering kan være meget abstrakt. For hvor starter man lige, og hvem skal man spørge til råds? Der hjælper det at finde et netværk eller nogle veninder, som man kan blive klogere sammen med,” siger Louise Fredbo-Nielsen. 

Start med 100 kr. 

Heldigvis er der i dag mange måder at investere på, og man ikke behøver at forstå hele aktiemarkedet for at komme i gang.

Fx findes der løsninger, hvor eksperter passer dine investeringer, og apps, hvor du kan investere små beløb med en lav risiko, hvis du er mest tryg ved det. 

”For begyndere føles investering nok mere uoverskueligt, end det egentlig er. Men man kan jo starte med at investere 100 kroner og se, hvad der sker, hvis man lige vil snuse til det,” siger Louise Aggerstrøm Hansen.

Vi hjælper dig i gang med at investere 

Overvejer du at investere en del af din opsparing? Du er altid velkommen til at tage en snak med din rådgiver i banken, så du får overblik over dine muligheder. 

Book møde

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.