Geopolitik fylder mere og mere hos danske virksomheder. Og med god grund.
Danmark er trådt ind i geopolitikkens tidsalder. En ny turbulent verdensuorden, hvor rivaliseringen imellem superregionerne USA, Kina og Europa dominerer udviklingen.

Valg af fremtidige produktionssteder og nye markeder er blevet en mere kompliceret beslutning for mange virksomheder. Og rammerne for den internationale konkurrence udstikkes med ekstrem hast og sætter også danske virksomheder under pres.

”De geopolitiske spændinger fylder mere og mere hos vores kunder, og evnen til at risikostyre kan blive afgørende. Efter år med Corona, forsyningsproblemer og krig i Ukraine er mange af vores kunder særdeles modstandsdygtige og omstillingsparate, men vi ønsker alligevel at klæde dem bedst muligt på til at forstå og navigere i de udfordringer og den usikkerhed, den nye geopolitiske virkelighed skaber,” forklarer Niels Bang-Hansen, Erhvervskundechef i Danske Bank.

Den geopolitiske briefing
Webinaret er skræddersyet til danske erhvervsledere i større danske eksportvirksomheder, der ønsker at holde sig opdateret om den nyeste geopolitiske udvikling.

​På webinaret deltager tre toneangivende danske erhvervsledere og thought leaders: Nils Smedegaard Andersen (Bestyrelsesformand i Unilever), Bente Overgaard (Direktør i Bestyrelsesforeningen) og Ulrik Vestergaard (Vicegeneralsekretær i OECD), som stiller skarpt på:

  • BRICS og G20-Topmøderne i august og september
  • Kinas nye eksportrestriktioner af sjældne metaller og disses betydning for betydning for globale forsyningskæde
  • Europa-kommissionens vedtagelse af de nye European Sustainability Reporting Standards

Webinaret afholdes i samarbejde med Dansk Konkurrenceevneråd, Industriens Fond og EGN, og det vil være muligt at stille spørgsmål til panelet i en live-Q&A.

Tilmeld dig her

Paneldeltagere

Nils Smedegaard Andersen

Bestyrelses­formand for Unilever, ASML og Scan Global Logistics. Medlem af The European Round Table for Industry (ERT). Adm. Direktør for A.P. Møller Mærsk, 2007-2016 samt Carlsberg A/S 2001-2007. Cand. oecon. fra Aarhus Universitet.

Bente Overgaard

Direktør i Bestyrelses­foreningen og bestyrelses­medlem med erfaring fra bl.a. Jyske Bank og Finansiel Stabilitet. Koncern­direktør i Nykredit, 2008-2016. Forfatter til bogen ’Virksom­hedens grønne omstilling’ udgivet på Djøfs Forlag, 2022. Cand. Scient. Pol. fra Aarhus Universitet 1990.


Ulrik Vestergaard Knudsen

Vicegeneral­sekretær i OECD og medlem af Dansk Konkurrence­evneråd. Ambassadør ved OECD og UNESCO, Paris 2008-2009. Departements­chef i Udenrigs­ministeriet 2013-2018. Cand.Polit. Fra Københavns Universitet, 1994.