7 gode råd om økonomien, når du har fået nyt job

Tillykke med dit nye arbejde! Her er syv ting, du gør dig selv en tjeneste ved at huske på, når du har fået nyt job.

  • 1.  Forskudsopgørelse

    Mere i løn? Mindre i løn? Husk at rette din forskudsopgørelse, så du ikke betaler for lidt eller for meget i skat. Det gør du inde på forskudsopgørelsen, så husk også dit transportfradrag (se næste punkt).

  • 2.  Husk dit transportfradrag

    Også kaldet kørselsfradrag eller befordringsfradrag.  Det skal rettes til, hvis du får længere eller kortere til arbejde, og igen kan skattemyndighedernes webside hjælpe dig.

    Tip: Du kan læse om reglerne og beregne dit befordringsfradrag på skat.dk

    Fakta

    Vidste du, at...

    du kan få transportfradrag, hvis du har mere end 12 km til arbejde – uanset transportmidlet og udgifterne. Transporten må dog ikke være betalt af arbejdsgiver.

  • 3.  Tjek på pension og forsikring

    Husk at tjekke din pension. Kan du leve af den, når den tid kommer? Og hvad med dine tilhørende forsikringer mod dødsfald eller at miste arbejdsevnen er de høje nok? 
    Især forsikringen mod tab af erhvervsevne er vigtig og ofte overset. Har du ikke styr på den, kan det koste dig mange tabte millioner over et helt arbejdsliv.

    Artikel: Hjælp, jeg skal til møde med en pensionsrådgiver

    Hvis du ikke har en firmapension i dit nye job, skal du tage stilling til, om du vil blive ved med at indbetale på din gamle pensionsordning. Tal med en pensionsrådgiver – f.eks. i din bank – om, hvad der bedst kan betale sig for dig.

    Værktøj

    Ingen pensionsordning?

    Få oprettet en god pensionsordning med tilhørende livsforsikring og forsikring mod tab af erhvervsevne.

    Book møde

  • 4.  Ny fagforening eller a-kasse?

    Hvis dit nye job er i en anden branche, kan det være, det er relevant for dig at skifte fagforening og a-kasse. Eller melde dig ind, hvis du ikke er medlem i forvejen. En fagforening kan være en god støtte, hvis der går noget galt i dit nye job, men det kræver, at du er medlem. Og uden a-kasse, kan du ikke få dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs.
  • 5.  Husk dine feriepenge

    Hvis du kommer fra et andet job, har du formodentlig opsparet feriepenge. Der findes en ordning, som administrerer dine feriepenge. På borger.dk kan du læse mere og se, hvordan du får fat i dine feriepenge.

    Har du ikke haft et job, hvor du sparede feriepenge op, eller har du ikke sparet ret mange penge op. Så er det måske en ide at tænke fremad og spare op, til når du skal holde ferie.

    Produkt: Find den rette opsparingskonto

  • 6.   Flere penge – hvad skal der ske med dem?

    Hvis du får en højere løn, kan pengene let få ben at gå på. Men måske har du nogle drømme, du gerne vil have opfyldt, i stedet for at pengene bare forsvinder i hverdagens behov og trummerum.
     
    Det kan også være, du har gæld, du nu har chancen for at få afdraget lidt hurtigere. På den måde kan du spare mange penge i renter på længere sigt. 

     

  • 7.   Behov for hjælp i hjemmet? – husk servicefradrag

    Kræver det nye job mere af din tid, får du måske brug for at betale dig fra huslige pligter som f.eks. rengøring og havearbejde for at få hverdagen til at hænge sammen. Husk altid at tjekke, om du kan få servicefradrag, hvis du køber dig til mere hjælp. 
    Fakta

    Fradrag på 6.600 kroner

    Servicefradraget for f.eks. rengøring, havearbejde og børnepasning er 6.600 kroner pr. person i 2023.

    Læs mere om fradraget på skat.dk

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.