1. Start med at lægge en plan

Energiforbedring i din bolig kan være en god idé af flere årsager. Først og fremmest skåner et lavere energiforbrug både klimaet og din pengepung.

Der er dog stor forskel på, hvilke energiforbedringer der giver de største besparelser. Hvis du eksempelvis installerer en energieffektiv varmepumpe i et hus med dårlig isolering, risikerer du at havne med en strømsluger, der i værste fald øger din samlede regning.

Vi anbefaler derfor, du starter din energiforbedring med at finde ud af, hvor du bruger dine penge mest fornuftigt. Vi samarbejder med bygningsrådgivere, der kan hjælpe dig med at lægge en plan.

Det kan du læse mere om her

2. Undersøg muligheden for energitilskud

Når du har lagt en plan, er det en god idé at undersøge, om du har mulighed for at få energitilskud til din energiforbedring.

I 2021 er der 2 runder af Bygningspuljen, som er en offentlig tilskudspulje, hvor du kan få tilskud til en lang række boligforbedringer, der sparer energi. Midlerne i den første runde blev udsolgt på kort tid, du skal derfor være hurtig på tasterne, når der kan søges i 2. runde til september.

I denne guide kan du blive klogere på, hvad du kan søge tilskud til fra Bygningspuljen, hvilke krav der stilles, og hvordan du kommer videre i processen.

3. Få finansieringen på plads

Når du skal finansiere energiforbedringen, har du mulighed for at optage et lån uden at betale ekspeditions- og lånesagsgebyrer til os og/eller til Realkredit Danmark. Det eneste, du skal gøre for at optage et lån til energiforbedring, er at vise os, hvad lånet skal bruges til. Det kan både være i form af et håndværkertilbud eller et tilbud fra et byggemarked, hvis der er tale om et eller flere gør-det-selv projekter.

For at kunne låne på disse vilkår skal vi kreditmæssigt kunne godkende dig til lånet, og lånet skal optages som et realkreditlån hos Realkredit Danmark eller som et Danske Bolig Fri eller Boliglån i Danske Bank.

Læs mere om priser og vilkår for lån til energiforbedring

 

Book møde