Renterne er steget markant, og det er ikke til at sige, hvor højt de kommer op, eller hvor længe de vil ligge højt. Derfor overvejer en del boligejere med variabel rente på realkreditlånet i øjeblikket, om de skal ændre på deres lån.

Netop fordi et variabelt forrentet lån kommer med en risiko for, at stigende renter gør lånet dyrere, har man de seneste år skullet have råd til at betale en rente på 4 % for at optage denne type lån. Derfor vil mange boligejere med variabelt forrentede lån i udgangspunktet have råd til at betale en højere rente.

Men selv om flexlånere principielt bør have en god økonomi, har nogle selvsagt mere elastik i budgettet andre. Det er også forskelligt, hvordan man har det i maven med, at markedet er så svært læse, som det er lige nu. 

Har du brug for at tilpasse eller omlægge dit lån?

Som boligejer kan du trods alt glæde dig over, at lave renter har gjort lånene billige i en årrække. Måske har du også lav rente nogle år frem, fordi dit lån ikke skal rentetilpasses lige nu. 

Men har du det ikke godt med variabel rente mere – eller vurderer du, at du ikke har råd til, at renten stiger yderligere, så tal med en rådgiver og hør om dine muligheder for at tilpasse eller omlægge dit lån. 

Hvis du vil tilpasse lånet: Har du brug for afdragsfrihed, eller vil du ændre rentebindingsperioden på dit lån, kan det som udgangspunkt bedst betale sig at tilpasse lånet ved næste rentetilpasning eller refinansiering. 

Hvis du overvejer at omlægge: Vil du omlægge til fast rente eller til et lån, hvor du kan binde renten længere end på dit nuværende lån, behøver du ikke at vente. Du kan i princippet omlægge dit lån, når du ønsker det. Med det nuværende kursniveau, hvor kurserne er faldet siden den seneste refinansiering, vil du endda i de fleste tilfælde kunne indfri lånet billigere end kontantrestgælden. Ved nogle låntyper vil en sådan kursgevinst ved indfrielsen dog være skattepligtig.

 

Skal vi se på dine muligheder sammen?

Book møde

Er du ikke kunde hos os? Vi kan stadig hjælpe

Hvis du er i tvivl, om du har det rigtige boliglån, hjælper vores rådgivere dig gerne med at se på dine muligheder. 

Book møde om boliglån