Renterne er steget markant, og det er ikke til at sige, hvor højt de kommer op, eller hvor længe de vil ligge højt. Derfor overvejer en del boligejere med variabel rente på realkreditlånet i øjeblikket, om de skal ændre på deres lån.

Netop fordi et variabelt forrentet lån kommer med en risiko for, at stigende renter  gør lånet dyrere, har man de seneste år skullet have  råd til at betale en rente på  4 % for at optage denne type lån. Derfor vil mange boligejere med låntyperne FlexLån® K, FlexLån® T , FlexKort® eller FlexLife® i udgangspunktet have råd til at betale en højere rente.

Men selv om flexlånere principielt bør have en god økonomi, har nogle selvsagt mere elastik i budgettet andre. Det er også forskelligt, hvordan man har det i maven med, at markedet er så svært læse, som det er lige nu. 


Du kan ændre på lånet ved næste rentetilpasning 

Som boligejer kan du trods alt glæde dig over, at lave renter har gjort lånene billige i en årrække. Måske har du også lav rente nogle år frem, fordi dit lån ikke skal rentetilpasses lige nu. 

Hvis du overvejer at ændre på dit lån, er næste rentetilpasning typisk det bedste tidspunkt at gøre det. Det er nemlig billigere, end hvis du gør det mellem to rentetilpasninger. På nogle lån kan du vælge at låse renten nogle år frem i tiden. Du kan også vælge at omlægge til et lån med længere rentebinding. 

Har du det ikke godt med variabel rente mere – eller vurderer du, at du ikke har råd til, at renten stiger yderligere, så tal med en rådgiver og hør om dine muligheder. 

Læs også: 5 råd: Når dit FlexLån® skal rentetilpasses