Vi har næsten glemt det efter mange år med lave renter. Men renten kan også gå den anden vej – og det gør den nu. Hvor længe det varer, og hvor højt renten kommer op, ved vi ikke. Men en del boligejere med variabel rente på realkreditlånet overvejer i øjeblikket, om de skal ændre på deres lån. 

Mange boligejere med låntyperne FlexLån® K, FlexLån® T eller FlexLife® med variabel rente vil formentlig have råd til, at renterne kan stige en del. Netop fordi et variabelt forrentet lån kommer med en risiko for, at stigende renter gør lånet dyrere, har man de seneste år skullet have råd til at betale en rente på 4 % for at optage denne type lån. 

Men selv om flexlånere principielt bør have en god økonomi, har nogle selvsagt mere elastik i budgettet andre. Det er også forskelligt, hvordan man har det i maven med, at markedet er så svært læse, som det er lige nu. 

Du kan ændre på lånet ved næste rentetilpasning 
Som boligejer kan du trods alt glæde dig over, at lave renter har gjort lånene billige i en årrække. Måske har du også lav rente nogle år frem, fordi dit lån ikke skal rentetilpasses lige nu. 

Hvis du overvejer at ændre på dit lån, er næste rentetilpasning typisk det bedste tidspunkt at gøre det. Det er nemlig billigere, end hvis du gør det mellem to rentetilpasninger. Du kan fx låse renten på dit lån fast i en 5-årig periode eller lægge om til fast rente.  

Men har du det ikke godt med variabel rente mere – eller vurderer du, at du ikke har råd til, at renten stiger yderligere, så tal med en rådgiver og hør om dine muligheder. 

Læs også: 5 råd: Når dit FlexLån® skal rentetilpasses