Hvis du har et boliglån, har du sikkert bidt mærke i, at renten er historisk lav i øjeblikket. 

For en del boligejere betyder det, at det kan betale sig at lægge deres boliglån om – så de fremover skal betale færre renter på deres lån.  

Og det lyder jo forjættende. Men hvordan finder du ud af, om det gælder for dig?  

Tag tommelfingrene til hjælp    
Det siger sig selv, at det kun kan betale sig for dig at lægge om, hvis dine omkostningerne ved at omlægge, er mindre end den gevinst, du får ud af det.

Om det kan betale sig eller ej, kommer især an på fire ting: hvor stort lånet er, hvor længe du har haft det, hvor længe du planlægger at blive boende, og hvor meget renten er faldet. 

Her får du fire tommelfingerregler for, hvornår det kan være en god ide at lægge dit fastforrentede boliglån om til et med en lavere rente:   

 
  1. Du har en restgæld på mere end 500.000 kr. 
  2. Dit boliglån har en restløbetid på 10 år eller mere
  3. Den nye rente vil være 1-1,5 procentpoint lavere, end den gamle
  4. Du har planer om at blive boende i de kommende år

Skal vi regne på dit lån?

Peger tommelfingertesten på, at du kan få gavn af at lægge dit lån om – og vil du gerne høre mere om dine muligheder? Så vil vi meget gerne hjælpe dig med at regne på, hvad der bedst kan betale sig for dig. 

Book møde

Et fastforrentet boliglån har den indlysende fordel, at der ikke er nogen overraskelser – du kender din rente langt ud i fremtiden. 

Skal du binde renten, mens den er historisk lav?

Læs mere

Som bonusinfo kan vi fortælle dig, at du med et fastforrentet lån både kan få gevinst, når renten stiger, og når den falder. 

Falder renten kan du omlægge til et nyt fastforrentet lån med lavere rente. Det vil give dig en lavere månedlig ydelse. 

Stiger renten derimod, så vil din restgæld i boligen blive mindre. Og det vil komme dig kontant til gode, hvis du vælger at indfri dit lån før tid – fx fordi du skal sælge din bolig. 

Der kan i sagens natur være individuelle forskelle, der gør sig gældende, så hvis du vil være klogere på lige præcis dine muligheder, er det altid en god ide at tage fat i din rådgiver og få lavet et servicetjek af dine lån og dine muligheder.

Det er især en god ide, hvis det er længe siden, I sidst har givet lånet et servicetjek.  

Giv dit boliglån et servicetjek

Vi hjælper gerne med at regne på, hvad der er det bedste lån for dig. Tag fat i os, så ser vi på dine muligheder sammen.

Book møde