Del

Danskerne lever – endnu – længere

Vi lever længere og længere i Danmark. I dag bliver vi i snit 80,6 år gamle – og det er 3,5 år mere end i 2000, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Et længere liv betyder flere år som pensionist, og det stiller nye krav til vores opsparing.

På 17 år er danskernes liv i snit blevet 3,5 år længere, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik. Mens vi i gennemsnit blev 77,1 år i 2000, lever vi i dag 80,6 år, og det betyder blandt andet, at vores penge skal række til et længere pensionsliv.  

”Det er positivt, at vi lever længere, og at vi som ældre er friskere og mere aktive end generationerne før os. Men det stiller selvfølgelig nye krav til vores økonomi, at vi kan se frem til at være pensionister i flere år,” siger Lene Haslund, der er Chefkonsulent for pension i Danske Bank.  

”Mere end nogensinde før gælder det om at være fremsynet. Det er en rigtig god ide at komme tidligt i gang med at spare op, så du ved, at du kan få det pensionsliv, du drømmer om,” siger hun.  

Hver femte sparer for lidt op 
Men hvor meget skal du konkret spare op, hvis du ikke vil være nødt til at skrue ned for din levestandard, når du bliver pensionist? Det kan seniorøkonom Britt Ambjørn Christiansen fra Danica Pension give en rettesnor for.

”Hvis du gerne vil leve nogenlunde, som du gør i dag, så anbefaler vi, at du sparer op, så du får udbetalt 80 procent af din løn gennem hele dit pensionsliv”, siger hun. 

Cirka hver femte dansker sparer mindre op end anbefalet, viser tal fra Danica Pension, og de risikerer derfor at måtte lægge livet væsentligt om som pensionister.   

Hvis din pension bekymrer dig
Mange er usikre på, om de sparer nok op til pensionsårene, og for næsten halvdelen af danskerne er det en kilde til bekymring, viser Danske Banks rapport om økonomisk tryghed. 
Derfor er det ifølge Danske Banks Chefkonsulent for pension vigtigt at få tjekket sin pensionsopsparing, og det kan du gøre ved at tage en snak med din bankrådgiver.

”Sammen kan I komme hele vejen rundt om din økonomi, så du får et overblik. Rådgiveren ser altid på din samlede pensionsformue – det vil sige alle dine pensioner, andre opsparinger, og hvad du eventuelt har af værdipapirer og friværdi i boligen. På den måde kan du være sikker på, om du når det anbefalede mål, eller om du bør spare mere op til fremtiden,” siger Lene Haslund. 

Behov for rådgivning?

Som kunde i Danske Bank får du tilbudt en gratis samtale med en pensionskonsulent, før du træder ud af arbejdsmarkedet. Kontakt os og bestil et møde

Book møde

- eller ring 70 123 456

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.