FlexLife®

Brug din friværdi til det, der betyder noget for dig


 • Afdragsfrihed i helt op til 30 år
 • Skru op og ned for din ydelse
 • Fast rente i 30 år eller variabel rente

Book møde
- eller ring på 70 15 15 16

NYT Fast rente

Har du betalt godt af på din bolig, eller er den steget i værdi?  Så få glæde af din friværdi her og nu med FlexLife®.

Penge ud af murstenene
Med FlexLife® kan du - inden for de rammer, vi aftaler - skrue din månedlige ydelse ned eller måske vælge fuld afdragsfrihed, f.eks. når du går på pension. De sparede afdrag kan du bruge til at blive boende i din bolig, rejse mere, noget helt tredje eller måske det hele. Som noget nyt kan du endda få tryghed i hele lånets løbetid med fast rente i op til 30 år.

Penge ind på pensionen
Er du stadig på arbejdsmarkedet, kan du bruge FlexLife® til at frigøre noget af din friværdi for at investere den i f.eks. din pensionsopsparing. Det kan være værd at overveje, især hvis du betaler topskat.


e2bcf1b9-00090249-48a74a9c

Se, hvordan friværdi, afdrag og restgæld fungerer med FlexLife® (3:48)

Læs mere om lånet

Beregn dine muligheder med FlexLife®

ca. 0%

Belåningsgrad
Boligværdi
0 Kr.
Restgæld
0 Kr.
Mere om lånet

Værd at vide

 • Hvordan fungerer det med at sætte ydelsen op og ned?

  Med FlexLife® kan du - inden for de aftalte rammer - forme dit lån, så det passer til dit liv og dine planer, og du kan skifte mening undervejs. Vi lægger sammen en plan for, hvor store dine månedlige ydelser på lånet skal være. Ydelserne kan være de samme gennem hele lånets løbetid, eller de kan variere, afhængig af din økonomi og dine planer.

  Det kan f.eks. være, at du på et tidspunkt gerne vil arbejde mindre i en periode og vil sætte din månedlige ydelse ned, så din boligøkonomi passer til din indkomst. Når du igen går op i tid, kan du skrue op for ydelsen. Det kan lade sig gøre, hvis den plan, vi har lagt fra start, giver dig det nødvendige økonomiske råderum.

  Hvor tit du kan ændre din ydelse kommer an på, om du har valgt fast eller variabel rente. Har du fast rente, kan du ændre dine afdrag hvert kvartal. Har du variabel rente, kan du ændre, når dit lån skal refinansieres. 

  Det koster et gebyr at ændre på lånet.

  Book møde om lånet

 • Skal jeg vælge afdragsfrihed?

  Ud over at du kan sætte din ydelse op og ned, kan du også helt lade være med at afdrage, hvis det er muligt inden for de aftalte rammer. Det er nemlig sådan med FlexLife®, at du ikke behøver at afdrage lånet i løbetiden, hvis din friværdi og økonomi er til det.

  Har vi aftalt det, kan du vælge, at dit lån skal være afdragsfrit i dele af løbetiden, og hvis din økonomi og friværdi er til det, kan afdragsfriheden vare i hele lånets 30-årige løbetid. Dermed kan du skrue dine afdrag helt ned til 0 kr. og nøjes med at betale rente og bidrag. På den måde kan du bruge din friværdi til noget, der har betydning for dig her og nu, fremfor at lade friværdien ligge stille i din bolig.

  Afdragsfrihed kan give mening, hvis du f.eks. gerne vil have flere penge at leve for, vil spare mere op til pension eller vil blive boende i din bolig - og ikke vil være gældfri - når lånet udløber.

  Hvornår kan jeg få afdragsfrihed?
  Når du optager lånet, fastlægger vi, hvor stor din restgæld må være, når lånet udløber – det hedder bevilget restgæld. Du kan først stoppe med at afdrage på lånet og starte afdragsfrihed, når restgælden er nået ned på den bevilgede restgæld, som max kan være 60 % af din boligs værdi på det tidspunkt, hvor du får tilbudt lånet.  

  Hvor lang tid kan jeg få afdragsfrihed?
  Afdragsfriheden kan vare helt op til 30 år, men hvor lang afdragsfrihed du kan få, og hvornår du præcist kan få den, kommer an på de aftalte rammer, hvordan din økonomi ser ud, og hvilke planer du har for fremtiden. Det kan være, at afdragsfrihed i 15 år passer dig bedre. 

  Lånet skal betales tilbage
  At der er mulighed for afdragsfrihed i hele eller dele af lånets løbetid betyder ikke, at lånet ikke skal betales tilbage. Du skal betale hele restgælden sammen med din sidste ydelse, når lånet udløber.

  Book møde om lånet

 • Hvordan betaler jeg lånet tilbage?

  Når du udskyder din tilbagebetaling - enten med afdragsfrihed eller ved at sætte dine afdrag ned - vil du have en restgæld, når lånet udløber. Den restgæld skal du betale sammen med din sidste ydelse, og derfor er det er en god idé at overveje, allerede når du optager lånet, hvad der skal ske, når lånet udløber.

  Regner du f.eks. med, at du har anden opsparing - f.eks. arv, afkast af investeringer eller måske penge fra salg af en fritidsbolig - som du vil bruge til at betale den del af lånet, du ikke har afdraget? Eller skal du planlægge din økonomi sådan, at du sælger din bolig, når lånet udløber, for at flytte til noget andet og billigere?

  Hvis du vil indfri lånet, før det udløber, f.eks. hvis du skal sælge din bolig, kan du gøre det sådan:

  • Har du FlexLife® med fast rente, kan du altid indfri til markedskursen eller max kurs 100 hvert kvartal ved en opsigelsestermin. 
  • Har du FlexLife® med variabel rente, kan du indfri til kurs 100, når lånet skal refinansieres. Ønsker du at indfri lånet på andre tidspunkter, kan du gøre det til markedskursen. Men hvis markedskursen er over 100, bliver det dyrere for dig at indfri lånet, end hvis du indfrier det i forbindelse med en refinansiering, hvor kursen vil være 100. 

  Book møde om lånet

 • Hvor tit kan jeg ændre lånet? 
  Det kommer an på, om du vælger fast eller variabel rente.
  • Har du FlexLife® med fast rente, kan du ændre på dit lån hvert kvartal.
  • Har du FlexLife® med variabel rente, kan du ændre på lånet på de tidspunkter, hvor du har besluttet, at det skal refinansieres.

  Livet ændrer sig hele tiden og den måde, du former dit lån på, når du optager det, passer måske ikke til dig og din økonomi gennem hele livet. Det kan være, du får behov for at få flere penge mellem hænderne, fordi livet tager en uventet drejning. Måske ændrer din jobsituation sig, eller du bliver syg. Eller det kan være, at du på et tidspunkt gerne vil have penge fri til at renovere din bolig. Det kan omvendt også være, at du gerne vil betale mere af på dit lån.

  Hver gang du vil ændre på dit lån, koster det et gebyr. Forudsætningen for, at du kan ændre på det, er, at ændringen ligger inden for de rammer, vi aftalte, da du fik lånet.

  Book møde om lånet

 • Skal jeg vælge fast eller variabel rente?

   Det kommer an på, om du ønsker trygheden ved fast rente, eller om du mere er til variabel rente, som kan stige og falde.

  • FlexLife® med fast rente er til dig, der ikke vil bekymre dig om, at renten stiger. Måske er det det, der gør, at du sover godt om natten?
  • FlexLife® med variabel rente er til dig, der vil have den billigste rente her og nu og har økonomi til at klare, at renten svinger. Både op og ned.  

  Du skal vide tre særlige ting, før du vælger mellem fast og variabel rente på FlexLife®: 

  1. Har du fast rente, kan du, inden for de aftalte rammer, ændre på lånet hvert kvartal ved at sætte dine afdrag op og ned eller vælge afdragsfrihed til og fra.
  2. Har du variabel rente, kan du, inden for de aftalte rammer, ændre på lånet i forbindelse med, at det refinansieres.
  3. Du kan ikke skifte mellem fast og variabel rente uden at indfri det nuværende lån og optage et nyt med de udgifter, der følger med en omlægning.

  Lidt mere om at vælge mellem fast og variabel rente
  Vælger du FlexLife® med variabel rente, skal du beslutte dig for, hvor tit lånet skal refinansieres, og dermed hvor tit din rente bliver fastsat. Du kan vælge, at den skal fastsættes f.eks. hvert år, hvert tredje eller hvert femte år.

  Fordelen ved variabel rente er, at du i det øjeblik, du optager lånet, får en lavere rente set i forhold til fast rente. Men hver gang lånet refinansieres, kan renten gå op - og den kan ende højere end den faste rente, du kunne have fået, da du optog lånet i første omgang. Det betyder, at din økonomi skal kunne holde til en rentestigning. Omvendt kan der også ske det, at renten falder ved refinansiering, så du skal betale mindre til lånet.

  Selv om du måske er typen, der bedst kan lide variabel rente, kan det være en god idé at overveje fast rente, hvis renteniveauet er lavt, for så kan du sikre dig lav rente i hele lånets løbetid.

  Trygheden ved fast rente koster lidt ekstra set i forhold til den variable rente. Den faste rente, du kan få, vil nemlig altid være højere, end den variable rente, du kan få på samme tidspunkt. Med fast rente kan du til gengæld reducere din ydelse eller løbetid, hvis markedsrenten falder, og du omlægger til et andet fastforrentet lån, der har lavere rente, end det lån du havde i forvejen.

  Book møde om lånet

 • Hvad kan jeg låne til, og hvor meget kan jeg låne?

  FlexLife® kan kun bruges til at finansiere ejerboliger, der bruges til helårsbeboelse. Du kan ikke låne til et fritidshus (heller ikke hvis du bor der hele året) og heller ikke til en andelsbolig - en andelsboligforening kan derimod godt optage lånet

  Du kan låne max 75 % af den værdi, som Realkredit Danmark vurderer din bolig til. Så er du boligejer, skal din friværdi være på mindst 25 %, og er du boligkøber, skal du selv kunne lægge mindst 25 % i udbetaling til den nye bolig. 

  Det er først, når du er nede på den bevilgede restgæld, som kan være på max 60 %, at du kan få fuld afdragsfrihed. 

  Har du brug for at låne mere end 75 %, anbefaler vi, at du vælger en anden låntype.

  Book møde om lånet

 • Er lånet det rigtige for mig?

  Du kan ikke låne helt så meget med FlexLife®, som med andre lån, og derfor er lånet mest noget for dig, hvis du er boligejer med en god friværdi eller boligkøber, der kan lægge en større sum i udbetaling – f.eks. fordi du sælger din gamle bolig i forbindelse med, at du køber en ny. 

  For at få mest glæde af FlexLife® ved du, at...

  • Du vil låne max 75 % af boligens værdi. 
  • Du måske gerne vil have afdragsfrihed i mere end 10 år eller helt op til 30 år. Hvis du ønsker afdragsfrihed i 30 år, må dit lån max være på 60 % af boligens værdi (grænsen fastsættes individuelt).
  • Du måske gerne vil ændre på dine afdrag undervejs.
  • Du ikke har behov for at være gældfri, når lånet udløber.

  Lånet er ikke noget for dig, hvis f.eks.…

  • Du vil låne mere end 75 % af din boligs værdi.
  • Du vil låne til eller i en fritidsbolig eller andelsbolig.
  • Du vil være gældfri den dag, lånet udløber.

  Interesseret i et andet lån? Se andre lån her


  Book møde om lånet

 • Priser og vilkår

  Pris

  • Bidraget på FlexLife® afhænger bl.a. af, hvor stort dit lån er i forhold til din boligs værdi, og om du gerne vil kunne ændre på lånet hvert kvartal (fast rente) eller ved refinansiering (variabel rente). Bidragssatsen kan både være højere og lavere sammenlignet med andre lån med afdragsfrihed. Banken beregner din præcise bidragssats.
  • Vælger du variabel rente, er renten typisk lavere end et lån med fast rente, når du optager det, men du løber også risikoen for, at renten stiger og gør lånet dyrere på sigt.
  • Hvis du har valgt variabel rente, betaler du ved refinansiering et kursfradrag på 0,2 kurspoint. Vælger du at binde renten for et eller to år, betaler du 0,3 kurspoint.
  • Det koster et gebyr hver gang, du vil ændre på dine afdrag eller vælge afdragsfrihed til og fra.  

  Beregn, hvad lånet koster

  Vilkår

  • Før vi kan tilbyde dig FlexLife® og rådgive dig om, hvordan du får mest muligt ud af lånet, skal vi kende mere til dine planer og ønsker for fremtiden og – sammen med dig – gennemgå din økonomi og din bolig.
  • Du skal kunne kreditgodkendes efter vores gældende kreditregler.
  • Når du vælger FlexLife®, aftaler vi, hvor stor din restgæld ved udløb må være ud fra din økonomi og bolig og dine planer. Den maksimale restgæld kan ikke være højere end 60 % af den værdi, som Realkredit Danmark vurderede din bolig til på det tidspunkt, du fik lånet. 
  • Hvordan en rente- eller bidragsændring vil påvirke dit lån afhænger af, hvordan vi har aftalt, at ændringen skal slå igennem på lånet. 
  • Hvis din boligs værdi falder meget, fortsætter dit lån som udgangspunkt uændret. Hvis prisen på din bolig falder så meget, at kontantværdien af dit lån hos Realkredit Danmark, inklusiv eventuelle foranstående lån, er større end 75 % af din boligs værdi i mindst to år i træk, kan vi – med seks måneders varsel - bede dig om at afdrage på lånet eller forhøje dine afdrag, så din restgæld ved udløb bliver lavere, end vi oprindeligt aftalte, evt. 0 kr.  Det kan vi også, hvis 
   • du væsentligt misligholder din ejendom, fx ikke vedligeholder den, så værdien falder væsentligt (som alternativ til at kræve lånet fuldt indfriet) 
   • du ikke overholder dine øvrige forpligtelser over for Realkredit Danmark
   • du bliver registreret i RKI, får foretaget udlæg i ejendommen, hvis der berammes tvangsauktion over ejendommen, eller hvis du på anden vis misligholder dine økonomiske forpligtelser vedrørende ejendommen.
  • Lånet udbydes af Realkredit Danmark og formidles af Danske Bank.

  Vilkår for FlexLife® (PDF)
  Når Danske Bank formidler realkreditlån (PDF)
  Tidligere version 03.02.2018 - Når Danske Bank formidler realkreditlån (PDF)
  Tidligere version 09.05.2016 - Når Danske Bank formidler realkreditlån (PDF)
  Realkredit Danmark prisblad for private (PDF)

Sådan har andre tænkt sig at bruge lånet

FlexLife® har forskellige muligheder alt efter, hvem du er, og hvor du er i livet. Se, hvordan andre, der måske ligner dig, bruger lånet eller har tænkt sig at bruge det.

 • "Jeg anede ikke, at vi kunne bruge friværdien til at leve for, når jeg forlader arbejdsmarkedet. Nu kan vi blive i huset."
  Hans, 65 år.

  Læs hele historien

Få en personlig beregning

Og find ud af, om Flexlife® er noget for dig. 

Book et møde

Eller ring 70 15 15 16 - også  om aftenen og i weekenden.