Mænd er ofte bedre end kvinder til at tjekke op på deres pensionsopsparing. Det skyldes ikke mindst, at mange familier har en arbejdsfordeling, hvor manden har hovedansvaret for økonomien.

 Men som kvinde er det faktisk ekstra vigtigt, at du har styr på din pension – og det skyldes, at kvinder typisk:

  • Lever længere
  • Tjener mindre
  • Går tidligere på pension
  • Oftere går på deltid
  • Tager mere barselsorlov

Alt det gør, at du som kvinde meget nemt ender med at have en ret lille pensionsopsparing, som skal strække over mange år. Det kan være fint, hvis du har en partner med en stor opsparing. Men husk, at pensionerne ikke automatisk bliver delt, hvis I en dag skulle gå fra hinanden.

Derfor har du også selv et ansvar for, om du kan klare dig økonomisk i fremtiden.

Artikel: Overvej et testamente, hvis …

Sådan får du styr på pensionen

Du kan hurtigt selv tjekke din pensionsopsparing på hjemmesiden www.pensionsinfo.dk. Her kan du logge på med dit MitID og se, hvor meget du har sparet op – og hvor meget du kan forvente at få udbetalt år for år, når du bliver pensioneret.

Men er det så nok?

Hvis du er i tvivl, er det en rigtig god idé at booke et møde med en pensionsspecialist i din bank eller dit pensionsselskab, som kan hjælpe dig med at se på tallene. På den måde får du nogle klare bud på, hvordan du kan sikre din økonomi hele livet.

Før mødet er det en god idé at overveje, hvor længe du regner med at blive på arbejdsmarkedet – og hvor gammel du regner med at blive. Prøv også at forestil dig livet som pensionist. De fleste mennesker bruger faktisk stort set lige så mange penge som før, når de ikke arbejder længere.

Artikel: Hvad ønsker du dig af din tredje alder?

Pension og forsikring hører sammen

Når du nu alligevel er ved at tjekke pensionen, kan du samtidig få styr på to ekstremt vigtige forsikringer, som ofte er knyttet til pensionsopsparingen:

  • Din livsforsikring – som går til dine efterladte, hvis du dør
  • Din forsikring ved tab af erhvervsevne – som sikrer din økonomi, hvis du mister evnen til at arbejde midlertidigt eller varigt

Det er nemlig desværre sådan, at selv om kvinder lever længere end mænd, så er der flere kvinder, som bliver syge i løbet af arbejdslivet. Derfor er det vigtigt, at du og evt. din familie er godt dækket, hvis du ikke længere kan arbejde. Du har alt at vinde og intet at tabe.

Så tag ansvar. Tjek din pension og dine forsikringer på www.pensionsinfo.dk – og få hjælp af en specialist til at se på tallene, hvis du er i tvivl, om du er godt nok dækket. Nu og i fremtiden.

Artikel: Familiens tre vigtigste forsikringer

Behov for rådgivning?

Som kunde i Danske Bank får du tilbudt en gratis samtale med en pensionsrådgiver, før du træder ud af arbejdsmarkedet. Kontakt os og bestil et møde

Book møde

- eller ring 70 123 456