Del

Familiens tre vigtigste forsikringer

Som forælder har du ansvar for at sikre din families økonomi, hvis I bliver ramt af ulykke eller sygdom. Men nogle forsikringer er meget vigtigere end andre. Se her, om du har de forsikringer, som virkelig kan gøre en forskel.

Hvis uheldet for alvor er ude, kan en god forsikring redde situationen – eller i hvert fald din økonomi. Men mange familier er bedre til at forsikre sig mod cykeltyverier og smadrede smartphones end mod det, som virkelig kan være katastrofalt, mener Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom hos Danske Bank.

Derfor anbefaler hun alle børnefamilier at overveje de tre følgende forsikringer – og så måske i stedet af skære ned på andre, mindre vigtige forsikringer.

Tal forsikring med os - Book møde

Hvis mor eller far dør
Hvis du dør tidligt, efterlader du et stort tomrum i din familie – også i økonomisk forstand. 

"Det er slemt nok, hvis børnene mister en af deres forældre. Men det er endnu værre, hvis de efterladte også skal gå fra hus og hjem og leve med en dårlig økonomi. Heldigvis får de færreste brug for deres livsforsikring – sådan er det jo med forsikringer – men man skal tegne dem mod det, der virkelig kan være katastrofalt," siger Louise Aggerstrøm.

Måske har du allerede en livsforsikring som del af din pensionsordning. Men måske er du blandt dem, som ikke er dækket – fx hvis du er arbejdsløs, selvstændig eller ansat uden en pensionsordning. Det er altid værd at tjekke op på, om du har en livsforsikring. Men tjek også om udbetalingen er stor nok, påpeger økonomen.  

"Overraskende mange ikke er klar over, hvordan de er dækket. Det kan måske skyldes, at død og ulykker er noget, folk ikke bryder sig om at tænke på – eller fordi det virker fjernt, mens man stadig er ung.”

  • Kort om livsforsikring: En livsforsikring betyder, at dine efterladte – typisk din ægtefælle, partner eller dine børn – får en sum penge, hvis du dør tidligt. Du kan selv bestemme, hvem den skal udbetales til. Den er ofte knyttet til en pensionsopsparing, men du kan også købe den separat. 

  • Anbefaling: Udbetalingen skal være så stor, at de efterladtes økonomi er uforandret i 2-5 år efter dødsfaldet. Niveauet afhænger bl.a. af, om der er hjemmeboende børn, og hvor stor familiens samlede gæld er.

ProduktGiv de efterladte økonomisk sikkerhed med Livsforsikring


Hvis du mister arbejdsevnen
Næst efter et dødsfald er det værste, der kan ske for en families økonomi, at en af forældrene mister evnen til at arbejde. Mange arbejdsulykker og færdselsuheld rammer desværre yngre mennesker, og stress kan også ramme alle aldersgrupper.

"Hvis du helt mister evnen til at arbejde, går du glip af al den løn, du ellers ville have tjent resten af livet. Og sker det i en ung alder, vil det for de flestes vedkommende dreje sig om mange millioner kroner," forklarer Louise Aggerstrøm Hansen.

Hvis du mister din indtægt, går det hurtigt ud over både bilen og boligen – og hvis skaden er varig, er den dårlige økonomi det typisk også. Men hvis du har en god forsikring mod tab af erhvervsevne kan den dække din tabte løn helt frem til pensionsalderen, så din familie kan beholde sin levestandard.

  • Kort om forsikring mod tabt erhvervsevne: En forsikring mod tab af erhvervsevne dækker din løn, hvis du mister evnen til at arbejde. Forsikringen er ofte knyttet til en pensionsopsparing, men du kan også købe den separat. 

  • Anbefaling: En dækning på 80 % af din nuværende løn vil sikre, at din families kan leve videre med uforandret økonomi, selv om du ikke længere er i stand til at arbejde som før.
Produkt: Læs mere om Danske Banks forsikring mod tabt erhvervsevne


Dine ting og dit ansvar
Når du får børn, får du ofte et bedre udstyret hjem og flere ejendele i det hele taget – fx barnevogn, klapvogn, ekstra cykler mv. Derfor kan du også få et større behov for forsikring mod tyveri, brand og uheld. 

”Vær opmærksom på, at indboforsikringer kan være meget forskellige – og at du ofte skal betale ekstra, hvis du vil have dækket dyr elektronik. Så sørg for, at undersøge præcis, hvad en forsikring dækker, før du køber den,” anbefaler privatøkonomen.

En anden vigtig – og ind imellem overset – fordel ved en indboforsikring er, at den normalt også indeholder en ansvarsforsikring. Den dækker, hvis du eller dit barn kommer til at skade andre personer eller deres ting. Ansvarsforsikringen kan have en stor betydning, hvis uheldet er ude.

”Hvis et familiemedlem fx ved et uheld kommer til at skade en anden person alvorligt, kan ansvarsforsikringen redde jer fra en meget stor regning,” slutter Louise Aggerstrøm Hansen.

  • Kort om indboforsikring: Indboforsikringer kan være meget forskelligt indrettet, men dækker som udgangspunkt alle ting i dit hjem – og erstatninger, hvis du har skadet en anden person eller andres ting.

  • Anbefaling: Det vil ofte være billigere at købe en god indboforsikring, end at købe en forsikring, hver gang du fx køber ny elektronik.

Produkt: Læs mere om Danske Banks Indboforsikring

Har du den rigtige forsikringsdækning?

Det er ikke altid helt ligetil at vide, om man har den rigtige forsikringsdækning. Derfor tilbyder vi i samarbejde med Danske Forsikring et gratis og uforpligtende forsikringstjek. 

Bestil tilbud

– eller ring 44 74 49 00

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.