Det, der startede som et håndværkertilbud, er nu et energioptimeret fritidslandbrug. Se videoen og få historien om Lotte og Johnny, der lever drømmen om livet på landet med heste og hunde – og nu også med masser af solskins-strøm. Du får også Lottes gode råd, hvis du selv overvejer at investere i solceller.
Valgte at låne i stedet for at spare op til anlægget
Egentlig havde de planlagt først at spare op til anlægget, men da el-priserne i efteråret 2022 steg med raketfart, kontaktede de deres rådgiver i banken og fik et lån særligt beregnet til energiforbedringer. ”Jeg vidste slet ikke, at der var sådan nogle lån, men det passede jo perfekt til vores situation”, siger Lotte.
Med lånet kunne de få anlægget installeret i januar 2023 – og allerede i de første tre måneder, hvor solen ikke just har skinnet fra en skyfri himmel, har anlægget dækket halvdelen af deres strøm. Alene i april dækkede solcellerne 88 procent af den strøm, de brugte.”Vi vil jo alle sammen også gerne gøre noget godt for miljøet, så det er jo en ekstra bonus ved anlægget”, siger hun.
Lottes råd: Tjek både leverandør og produkter:
Lotte deler gerne ud af sine erfaringer med processen:”Hvis man gerne vil installere solceller, så er det vigtigt at vælge en leverandør, der har meget erfaring – og måske også tale med nogle af deres kunder om, hvordan det har været. Og så skal man undersøge, hvad det er, man køber, for der er stor forskel på kvaliteten i de solceller og batterier, der er på markedet”, siger Lotte.
Ønsker du at låne til et
solcelleanlæg?
Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig.Kontakt din rådgiver
Se, hvad det koster at låne
til energiforbedringer
Med en energiforbedring kan du gøre noget godt for din varmeregning her og nu,
for boligens værdi på lang sigt og for klimaet for altid.
Se, hvordan du kommer fra tanke til handling