Sælge eller ej? Bliv afklaret

Et boligsalg er en beslutning, som ofte har stor betydning for din hverdag fremover. Se her, hvad du med fordel kan overveje, før du træffer dit valg.

Vil du vide mere om dine lånemuligheder?

Fast eller variabel rente?

  • 1. Hvorfor overvejer du at sælge?

    Der kan være mange forskellige årsager til, at du overvejer at sælge din bolig.

    Det kan være, at du har brug for mere eller mindre plads – eller at du har fået flere eller færre penge til at betale huslejen. Det kan også være, at du bare trænger til luftforandring.

    Uanset årsagen, er det en god start at få afklaret fire ting:

    • Hvorfor vil du gerne flytte?
    • Hvor hurtigt har du behov for at flytte?
    • Hvad vil salget betyde for din økonomi – og din mulighed for at købe nyt?
    • Hvad taler for og imod et salg?
  • 2. Hvilken pris kan du få?

    Prisen, du kan få, afhænger af mange ting – bl.a. boligens størrelse, type, stand, beliggenhed og ikke mindst, hvordan boligmarkedet har det i dit område for tiden.

    På internettets boligsider kan du måske finde andre lignende boliger, men det er en svær øvelse at sætte pris på en bolig – og husk, at udbudsprisen næsten altid ligger højere end den endelige salgspris.  

    Hvis du vil vide, hvad din bolig er værd, får du derfor et betydeligt mere præcist bud ved at få en ejendomsmægler til at foretage en professionel vurdering.

    Find din boligs salgspris

    Få en professionel salgsvurdering af en ejendomsmægler fra vores samarbejdspartner home

    Bestil salgsvurdering på home.dk

  • 3. Hvad ønsker du af din næste bolig?

    Når du sælger en bolig, er næste skridt ofte at købe en ny – og det giver god mening at se salg og køb som én lang proces.

    Prisen på din gamle bolig kan fx have stor betydning for, hvilken ny bolig, du har råd til. Derfor er det altid en god idé at tage en uforpligtende snak med en ejendomsmægler på forhånd. Så får du både en bedre fornemmelse af, hvor let eller svært det bliver at sælge – og hvilke muligheder du har for at finde en ny bolig, som passer til dine ønsker og din økonomi.

    Præcis hvor dyr din næste bolig må være, kan du dog først vide, når din gamle bolig er solgt og du ved, hvor stort overskuddet eller tabet på handlen blev.

  • 4. Gør brug af gode rådgivere

    Både boligsalg og boligkøb er komplicerede processer, hvor der kan være mange penge på spil. Det er derfor en rigtig god idé, at du taler med både din bank og en ejendomsmægler, før du beslutter, hvad du vil gøre.

    Der er intet galt i at tage en uforpligtende snak, selv om du måske efterfølgende beslutter dig for hverken at købe eller sælge.  Men du har et langt bedre grundlag at træffe beslutningerne på, når du kender din økonomi og dine muligheder på boligmarkedet.

    Lad banken regne på dit boligskifte
    Sådan kan vi hjælpe dig med økonomiske, når du er på vej fra én bolig til en anden.

    • Hvad din næste bolig må koste?
    • Kan du købe ny bolig, før den gamle er solgt?
    • Hvordan du investerer dit overskud fra salget, hvis du ikke skal købe ny bolig.

    Book møde   – eller ring på 70 15 15 16

  • 5. Hvor lang tid tager et salg?

    Det er desværre umuligt på forhånd at sige, hvor lang tid et salg vil tage. Selvfølgelig kan salgsstatistikkerne og din ejendomsmægler give et praj om, hvor mange købere, der er i omløb. Men i den sidste ende er det ofte tilfældigheder, der afgør, hvornår den rette køber viser sig.

    Derfor er det altid en god idé at overveje, hvordan skiftet til din næste bolig kan forme sig. Kan du fx forestille dig et skift til en midlertidig bolig, mens du leder efter den helt rigtige varige løsning?

    Du skal have en meget stærk økonomi for at blive godkendt til at købe nyt, før din nuværende bolig er solgt. Så tal med banken i god tid, så du kender dine muligheder.

  • 6. Kan boligen sælges som den er nu?

    Langt de fleste boliger har brug for en større eller mindre overhaling, for at virke så attraktive som muligt på køberne.

    Nogle boliger kan klare sig med en grundig oprydning og rengøring – men andre steder kan det være nødvendigt med et lag maling og andre småreparationer. Store investeringer såsom nyt køkken og bad tjener sig til gengæld sjældent ind, for der vil køberne hellere selv sætte deres præg.

    Din bank vil måske gerne hjælpe dig med at finansiere småforbedringer, der kan gøre det lettere at sælge din bolig.

    Tal evt. med en ejendomsmægler om, hvordan du gør netop din bolig klar til salg.

    Tip: Se 52 salgsfifs fra home
  • 7. Du kunne måske også bygge til?

    Hvis det kun er størrelsen på din nuværende bolig, som er problemet, så kan det måske være en mulighed at bygge til i stedet for at flytte. Et større byggeprojekt kan godt være en udfordring, men det kan en flytning også – og begge dele koster penge.

    Din bank kan evt. hjælpe dig med at regne på, hvordan du bedst kan finansiere et byggeprojekt. Og husk, at hvis du har tilstrækkeligt med friværdi i din bolig og økonomi til det, kan du udnytte de lave renter på boliglån, hvis du låner til en tilbygning.

    Læs mere: Tjek om du har råd til et nyt boligprojekt

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.