Følelserne spiller ofte en stor rolle, hvis en sælger gerne vil have et boligsalg overstået i en fart. Det kan fx være i forbindelse med en skilsmisse eller et dødsfald i familien, hvor man simpelthen ikke kan holde ud at være i boligen længere.
I den situation vil mægleren fortælle sælger, at omkostningen ved at gå målrettet efter et hurtigt salg kan være en lavere pris. En stille og rolig snak om mulighederne kan mange gange få følelserne til at træde lidt i baggrunden – men ikke altid.
Hvis sælger har et dybfølt ønske om at sælge hurtigst muligt, så rådgiver ejendomsmægleren ud fra det ønske – men holder samtidig fast i, hvad konsekvenserne kan være. Altså risiko for en lidt lavere pris, end hvis der er bedre tid til at finde den rigtige køber.
Hvis der opstår uenighed
I forbindelse med en skilsmisse sker det, at de to ægtefæller er uenige om, hvor hurtigt tingene behøver at gå, og hvad der er en rimelig salgspris.
Langt de fleste par kan heldigvis godt finde en fælles kurs. Men hvis det ikke er muligt, kan mægler byde ind med et kompromis, som så vidt muligt tager hensyn til begge parter. På den måde lykkes det som regel at komme videre med processen, oplever homes ejendomsmæglere.
Det afgørende er - som altid, når det gælder boligsalg - at sætte den rigtige pris.
Sæt den rigtige pris
Som sælger vil du naturligvis gerne have en god pris for din ejendom – den skal ikke foræres væk. Samtidig kan det være en god ide at sætte prisen sådan, at mægleren har ”lidt at give af,” når han eller hun forhandler med interesserede købere.
Når et hurtigt salg står øverst på sælgers ønskeliste, kan det dog typisk være en ide at sætte prisen lavere.
Hvis din bolig er attraktiv, ser mæglerne hos home dog også eksempler på det modsatte. Altså at de både kan sælge boligen hurtigt – og – til en god pris.
Men for de mere gennemsnitlige boliger er vejen til et hurtigt salg en skarp pris. Og hvis der ikke er nok fremvisninger og interesse for boligen, så er prisen sandsynligvis ikke skarp nok. I den situation kan det være nødvendigt at drøfte en prisnedsættelse.
Halvtomme boliger sælger ikke
Som sælger kan du hjælpe salget på vej ved at sørge for, at boligen fremstår så indbydende som muligt. Og hvad det angår, så hjælper det ikke, hvis den ene part i en skilsmisse flytter og efterlader en halvtom bolig.
Home anbefaler, at en bolig som udgangspunkt enten skal være fuldt møbleret eller tom. Det giver et trist indtryk, hvis den fremstår halvtom. Omvendt skal den heller ikke være overproppet med møbler, for mange købere går i dag efter et enkelt udtryk. Det gælder med andre ord om at skabe en balance, hvor ejendommen ser beboet ud, og hvor indboet ikke skygger for selve boligen og de muligheder, der er i den.
Nogle gange vil køberne gætte, at der ligger en skilsmisse eller et dødsfald til grund for salget. Men det er ikke i sig selv et problem, oplever mæglerne. En skilsmisse er fx ikke altid et udtryk for, at en sælger føler sig presset til at tage imod det første og bedste tilbud, for ofte foregår salget jo i enighed mellem parterne.
Sæt dig i køberens sted
Det er selve boligen, dens stand, dens beliggenhed og prisen, der er afgørende for, hvor hurtigt salget går. Lyt derfor til mæglerens anbefalinger – og prøv også selv at sætte dig i køberens sted. Prøv at se din bolig udefra, undersøg markedet og forestil dig, hvem køberen kunne være. Så er du godt på vej.
Og så en lille, opmuntrende bemærkning til sidst:
Det kan være hårdt at skulle sige farvel til sin bolig på baggrund af en trist hændelse i familien. Men den gode nyhed er, at boligmarkedet generelt har det godt for tiden, og interessen for at købe er stor. Derfor er der sjældent grund til at være bange for, at boligen slet ikke kan sælges.