Del

Når boligsalget skal gå hurtigt

Et boligsalg tager ofte sin tid, men indimellem kan f.eks. en skilsmisse eller et dødsfald betyde, at salget helst ikke må trække alt for længe ud. Her giver home-mægler Anne Crone sine bud på, hvad du skal overveje, og hvad omkostningerne kan være.

”Det er ofte følelser, der er det afgørende, hvis en sælger gerne vil have et boligsalg overstået i en fart. Det kan f.eks. være i forbindelse med en skilsmisse eller et dødsfald i familien, hvor man simpelthen ikke kan holde ud at være i boligen længere,” fortæller Anne Crone, som er ejendomsmægler hos home.

I den situation vil hun altid begynde med at fortælle sælger, at omkostningen ved at gå meget målrettet efter et hurtigt salg ofte vil være en lavere pris. En stille og rolig snak om mulighederne kan mange gange få følelserne til at træde lidt i baggrunden – men ikke altid. Og det bliver respekteret.

”Hvis jeg kan mærke, at ønsket virkelig er dybfølt, så rådgiver jeg selvfølgelig ud fra det – men jeg holder samtidig fast i, hvad konsekvenserne kan være,” forklarer Anne Crone.

Hvis der opstår uenighed
I forbindelse med en skilsmisse kan det også ske, at de to ægtefæller er uenige om, hvor hurtigt tingene behøver at gå, og hvad der er en rimelig salgspris.

”Langt de fleste par kan heldigvis godt finde en fælles kurs, men ellers vil jeg som mægler byde ind med et kompromis, som så vidt muligt tager hensyn til begge parter . Så lykkes det som regel at komme videre med processen,” fortæller Anne Crone.

Og her er det springende punkt som altid, når det gælder boligsalg, at sætte den rigtige pris.

Sæt den rigtige pris
Det er vigtigt fra start at få sat den helt rigtige pris. Ejendommen skal ikke foræres væk, men samtidig må der gerne være ”lidt at give af”.

”Alt kan jo i princippet sælges,” siger Anne Crone.

”Men som sagt skal prisen typisk sættes lavere, hvis man ønsker et hurtig salg. Der er også eksempler på det modsatte. Hvis der er tale om en rigtig attraktiv ejendom, kan vi ofte få den afsat både hurtigt og til en god pris . Men for de mere gennemsnitlige boliger er vejen til et hurtigt salg en skarp pris. Og hvis ikke der ikke er nok fremvisninger, så er prisen ikke skarp nok – og så skal man drøfte en prisnedsættelse.”

Halvtomme boliger sælger ikke
Som sælger kan du også hjælpe salget på vej ved at sørge for, at boligen fremstår så indbydende som muligt. Og hvad det angår, så hjælper det ikke, hvis den ene part i en skilsmisse flytter og efterlader en halvtom bolig.

”En bolig skal enten være fuld eller tom. Det giver et trist indtryk, hvis den fremstår halvtom. Omvendt skal den heller ikke være overproppet med møbler. Mange købere går i dag efter et enkelt udtryk, så det gælder om at skabe en balance, hvor ejendommen ser beboet ud – uden at indboet kommer til at skygge for selve boligen og de muligheder, der er i den,” anbefaler Anne Crone.

Nogle gange vil køberne gætte, hvis der ligger en skilsmisse eller et dødsfald til grund for salget. Men det er ikke i sig selv et problem, fortæller mægleren. En skilsmisse er f.eks. ikke altid et udtryk for, at en sælger føler sig presset til at tage imod det første og bedste tilbud, for ofte foregår salget jo i enighed mellem parterne.

Sæt dig i køberens sted
”Det er selve boligen, dens stand, dens beliggenhed og prisen, der er afgørende. Lyt til mæglerens anbefalinger, og prøv også selv at sætte dig i køberens sted. Prøv at se din bolig udefra, undersøg markedet og forestil dig, hvem køberen kunne være. Så er du godt på vej,” siger Anne Crone og slutter af med en lille, opmuntrende bemærkning:

”Det kan være hårdt at skulle sige farvel til sin bolig på baggrund af en trist hændelse i familien. Men den gode nyhed er, at boligmarkedet nu har det meget bedre end for få år siden. Der er derfor langt mindre grund til at være bange for, at boligen slet ikke kan blive solgt.”

Ny Bolig?  Banken hjælper med at vælge det bedste lån for dig

Vi hjælper gerne med at regne på, hvad der bedst kan betale sig for dig. Tag fat i os, så ser vi på dine muligheder sammen.

Book møde

Find din boligs salgspris

Find prisen på din bolig ved at sammenligne med lignende boliger.
Opret profil og find din boligpris på danskebank.dk/bolig

Få en professionel salgsvurdering af en ejendomsmægler fra home
Bestil salgsvurdering hos home

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.