Klatpensioner er ikke værd at samle på. Det har du sikkert hørt, og måske overvejer du at gøre noget ved sagen? 

Det er som udgangspunkt en rigtig god ide at lægge mindre pensioner sammen, for der kan være mange penge at spare.  

Men før du luger ud i dine ældre pensionsordninger, skal du vide, at de kan indeholde rettigheder, som du kan få stor gavn af at bevare.

Derfor skal du lægge små pensioner sammen

Før du kan tjekke rettighederne, skal du selvfølgelig have et overblik:

  • Hvor meget har du sparet op? 
  • Hvor mange pensionsordninger har du? 
  • Hvilke selskaber har du penge stående i? 

Det kan du finde ud af på få minutter. Du skal bare logge ind på Pensionsinfo.dk, så får du automatisk adgang til de fleste oplysninger om din pension. 

De fleste danskere har mere end en pensionsordning, og hver tredje har stadig små pensioner hos flere selskaber, når de er 50-60 år, viser tal fra Danica Pension. 

Klatpensioner har vi typisk fra tidligere jobs. De er en dårlig forretning, fordi hvert selskab tager penge for at administrere din opsparing. Små opsparinger kan ende med at blive spist af gebyrerne, og i alle tilfælde er der sjovere ting at bruge penge på end administration. 

Læs også: Sådan undgår du klatpensioner

Har du brug for et godt råd?

Pension kan være et indviklet område at overskue alene. Som kunde i Danske Bank kan du få et gratis møde med en pensionsrådgiver – vi kan bl.a. hjælpe dig med at se på klatpensioner.   

Book et møde
- eller ring til os på 70 123 456.

Tjek fordelene – nogle af dem kan du ikke få i dag
Du kan med årene spare ca. 100.000 kr., hvis du som 30-årig lægger to ordninger sammen. Det samme gælder, hvis du som 40-årig lægger 3-4 ordninger sammen. 

Så hvorfor ikke bare samle alt, hvad du har? 

Jo – nu kommer vi til det med rettighederne. 

Pension handler nemlig om at spille sig så god som muligt – og måske sidder du med nogle kort på hånden, som du ikke skal smide endnu. 

Ældre pensionsordninger kan indeholde fordele, som du ikke kan få i dag. Så tjek, om der er særligt lukrative rettigheder, garantier eller forsikringer knyttet til dine ordninger.

Hold fast i den frihed, en ældre ordning giver dig

Især én rettighed er værd at kigge efter. Er din pensionsordning fra før 1. maj 2007, har du nemlig ret til at begynde at få din pension udbetalt, allerede fra du fylder 60 år. 

Med en nyere ordning må du vente til 5 år før den gældende pensionsalder – og dén forventes som bekendt at stige i de kommende år.  

60-årsrettigheden kan give dig ekstra frihed. Hvis du har brug for det, kan du fx gå på deltid i dine sidste arbejdsår og supplere med udbetalinger fra din pensionsordning. 

Du kan godt overføre 60-årsrettigheden til en ny ordning i et andet pensionsselskab. Men vil du kombinere arbejde og udbetaling i slutningen af dit arbejdsliv, får du brug for to pensionsordninger – for du kan ikke indbetale på en ordning samtidig med, at du får udbetalt penge fra den.

I nogle tilfælde kan det derfor bedre betale sig for dig at samle dine mindre pensioner i én ordning – i stedet for at lægge dem sammen med din nuværende pensionsordning. 

Din bank eller dit pensionsselskab kan hjælpe dig med at få overblik over din pension og dine muligheder.  

Med en pensionsplan kan du få …

  • Overblik over din pensionsformue
  • Prioriteret dine behov og ønsker for fremtiden
  • Tryghed omkring din økonomi livet ud

Book møde

- eller ring til os på 70 123 456