Som boligejer må du væbne dig med en god portion tålmodighed, når det handler om de nye boligskatter og ejendomsvurderinger, der er på vej. 

De nye skatteregler for boliger træder nemlig ikke i kraft i 2021 som planlagt. Regeringen har på baggrund af et eftersyn af it-problemer i skattevæsenet valgt at udskyde ændringer til 1. januar 2024. 

De nye ejendomsvurderinger, som alle boligejere efter planen skulle have til sommer, bliver også skubbet. Nu er der i stedet lagt op til, at du får din vurdering tidligst fra sommeren 2021 (opdateret d.10/9-20). Og hvis du ejer en erhvervsejendom, skal du først begynde at kigge i postkassen, når alle boligejere har fået deres vurdering. 

Hvad betyder udskydelsen for dig som boligejer?   

  • Udskydelsen giver boligejerne en mere realistisk tidsplan for, hvornår deres boligskatter ændrer sig. Det er som udgangspunkt positivt. 
  • Ca. 715.000 boligejere vurderes til at have betalt for meget i skat på grund af for høje ejendomsvurderinger i perioden 2011-2020. Beløbet løber op i omegnen af cirka 13 mia. kroner. Pengene bliver udbetalt i takt med, at boligejerne får nye ejendomsvurderinger.
  • Din nye ejendomsvurdering bestemmer, hvad du skal betale i grundskyld fra 2021 og frem. Får du først din vurdering i 2022, vil din grundskyld derfor blive efterberegnet.
  • Din grundskyld kan fortsat vokse med op til 7 procent i 2021, men der er indgået en politisk aftale om, at grundskylden højest kan stige 2,8 % årligt i 2022-2024. 
  • Ligesom i dag bliver alle eventuelle stigninger i grundskylden automatisk indefrosset. Indefrysningen er rentefri frem til 2024. Fra 2. halvår 2021 forventes det imidlertid, at der er mulighed for at vælge indefrysning fra og betale den allerede indefrosne grundskyld.
  • Skattestoppet på ejendomsværdiskatten fortsætter til 2024. Som en kompensation for udskydelse af boligskattereformen, hvor en del boligejere ellers var stillet lavere boligskatter i udsigt fra 2021, har politikerne valgt at nedsætte ejendomsværdiskatten fra 1 % til 0,92 % i perioden 2021-2023.
  • Vurdering af ejendomme er altid forbundet med usikkerhed. For at lade tvivlen komme dig som boligejer til gode, træder et forsigtighedsprincip i kraft i 2021. Det betyder, at myndighederne skal trække 20 procent fra din ejendomsvurdering og grundvurdering, før de beregner din skat.
  • Skatteministeriet har lavet beregningseksempler på boligskattereformen på tværs af landet og forskellige boligtyper. Læs mere hos Skatteministeriet

Brug for et godt råd?

Skal du købe ny bolig, og har du brug for at et godt råd. Vi vil gerne hjælpe med spørgsmål om boligkøb. 

Book møde