Del

Flere år på arbejdsmarkedet: Det betyder aftalen for din pension

Folketinget har indgået en aftale, der skal få danskerne til at arbejde længere. Her kan du se, hvad aftalen betyder for din pensionsordning.

Fra januar kan du spare en del mindre op på din aldersopsparing end hidtil. Helt præcist kan du maksimalt indbetale 5.100 kroner på din aldersopsparing om året, hvis der er mere end 5 år til, at du kan få folkepension. Indbetaler du et højere beløb, skal du betale en afgift på 20 % af det, du indbetaler for meget. Det betyder, at 2017 er det sidste år, hvor du kan indbetale 29.600 kroner til din aldersopsparing. 

”Reglerne er blandt andet vedtaget for at give os lyst til at arbejde nogle flere år, og for at rette til i pensionssystemet. Så det er en god ide at få tjekket igennem, om man får sparet rigtig op til sin pension, ” siger Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank. 

Indbetaler du til en aldersopsparing hos Danske Bank eller Danica Pension skal du ikke bekymre dig om afgiften. Vi sørger for, at du fremadrettet kun indbetaler det, du må uden at blive ekstra beskattet. 

 

”Når man fremad ikke kan indbetale de tæt på 30.000 kr. om året, men kun omkring de 5000 kr., gør det jo en forskel, på ca. en halv million, som du vil mangle, hvis du havde planlagt ud fra den højere opsparing”, uddyber Las Olsen.

For dig som har 5 år eller mindre til folkepension, er der nu mulighed for at indbetale op til 46.000 kroner til en aldersopsparing om året (2018). Beløbet stiger løbende frem mod 2023, hvor du kan indbetale 51.100 kroner om året.

Udbetaling af din pensionsopsparing
En anden del af aftalen betyder, at du kan udskyde og/eller forlænge udbetalingen fra din aldersopsparing, ratepension og kapitalpension med fem år. Det betyder, at du kan få udbetalt din ratepension i op til 30 år efter du har opnået din pensionsudbetalingsalder.

Hvis du opretter en ny pensionsordning efter den 1. januar 2018, kan du tidligst få den udbetalt tre år før, at du kan få udbetalt folkepension. Det er altså to år senere end i dag. 

Har du en pensionsordning med mulighed for udbetaling, når du bliver 60 år eller fem år før din folkepensionsalder, så beholder du disse rettigheder. Der er også en mulighed for, at du kan overføre rettighederne til en eventuel ny pensionsordning. Det gælder, hvis du sørger for at samle dine pensioner samtidig med oprettelsen af den nye pension.


7D7BE4297DD50674

Video om aldersopsparing af Las Olsen, Cheføkonom i Danske Bank

DE59E28B7DD50674

Video om ratepension af Las Olsen, Cheføkonom i Danske Bank


Har du brug for at vide mere

Er der 5 år eller mindre til du kan få folkepension, og ønsker du at indbetale mere til din aldersopsparing, - eller ønsker du at ændre din udbetalingsperiode, er du velkommen til at kontakte os. 

Book et møde

- eller ring til os på 70 123 4 56

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.