Der er mange falske apps i omløb, og de kan være svære at gennemskue. Det gælder især apps, der til forveksling ligner populære spil og andre kendte apps.

Nogle falske apps vil spamme dig med annoncer, andre er langt mere lumske. De kan få adgang til alle informationer i din mobil eller tablet, bruge løs af din dataforbindelse, ringe og sende sms’er på din regning og misbruge dine betalingskort, hvis du handler gennem appen.

Sådan bliver du mere sikker, når du bruger apps

  • Hent kun apps i App Store og Google Play og Windows Phone Store.
  • Se, hvem der har udgivet appen. På udgiverens hjemmeside bør der være et link til App Store, Google Play, eller Windows Phone Store, hvor du kan hente appen.
  • Tjek, hvor mange brugeranmeldelser appen har fået. Falske apps har som regel ingen eller få brugeranmeldelser.
  • Tjek, hvornår appen er udgivet. Falske apps har normalt ikke været tilgængelige i ret lang tid og har sjældent nogen opdateringer.
  • Tjek sproget i titlen og beskrivelsen af appen. Mange falske apps har knudret sprog og flere stavefejl.

Apps giver adgang til en uendelig verden af spil, nyheder og alle mulige værktøjer, der gør livet lettere. Du skal bare huske, at apps er små programmer, hvor der kan være skjulte overraskelser. Gør det til en god vane at læse betingelserne igennem, inden du installerer, og hent kun dine apps i App Store, Google Play eller Windows Phone Store.