Charlotte Sørensen er 47 år og bor i dag i Viborg. Hun er mor til to børn og blev skilt i 2009.

”Lige da vi skulle skilles, var jeg faktisk mest optaget af, hvordan vores børn havde det
– og ikke af økonomien. Det med huset måtte vi ordne bagefter, tænkte jeg,” fortæller Charlotte Sørensen om den periode i 2008, hvor hun og hendes mand gik fra hinanden.
 
Derfor betød det også meget, at hun fik god støtte af sin bankrådgiver til at holde styr på økonomien i tiden efter bruddet, og at der var forståelse for hendes situation. Ikke mindst da hun i starten havde en del ekstraudgifter til bl.a. flytning og møbler, da hun fandt en en lejebolig.
 
”Min rådgiver sørgede for, at jeg kunne få en ekstra kredit i de første måneder, men var også god til at holde lidt igen, så udgifterne ikke løb løbsk. Jeg blev f.eks. rådet til at prøve at gå i en genbrugsbutik, men på en god og rolig måde, så jeg ikke følte, at jeg stod med hatten i hånden. Som min rådgiver sagde, så skulle jeg jo også have råd til at betale kreditten ud igen senere,” fortæller Charlotte Sørensen.
 
Tilliden betyder alt
Da Charlotte Sørensen og hende eksmand gik fra hinanden i 2008, og året efter blev skilt, forløb den økonomiske side af skilsmissen forholdsvis problemfrit. Nogle år forinden havde de også haft en periode hver for sig – og det gjorde faktisk, at de havde lidt erfaringer at trække på.
 
”Første gang vi gik fra hinanden, havde vi f.eks. den samme bankrådgiver. Det var en rådgiver, som vi begge var glade for. Men i forbindelse med bruddet blev det et problem, at han skulle rådgive os begge to,” forklarer hun.
 
Charlotte Sørensen følte ikke, at hun kunne tale så frit og fortroligt med rådgiveren, som hun burde. Så efter bruddet valgte eksmanden at skifte rådgiver – og da de fandt sammen igen, fortsatte de  med at have hver sin.
 
Artikel: Se, hvordan du kan bruge din bankrådgiver i artiklen Hvordan deler vi boet?
 
Godt med klare linjer
I det hele taget mener Charlotte Sørensen, at klare linjer mellem parterne er noget af det, som kan hjælpe et par bedst muligt gennem den økonomiske side af en skilsmisse. Da det endelige brud fandt sted, fik hun og manden f.eks. hurtigt afklaret, at han skulle have huset – og at hun skulle have resten af de fælles værdier. Rent praktisk var deres økonomi også forholdsvis enkel at skille ad, fordi de havde haft nogle ret klare, fælles systemer – og fordi de begge havde indsigt i familiens økonomi.
 
”Vi havde allerede hver sin konto, og budgetkontoen blev først og fremmest brugt til alt vedrørende huset, så det var der ikke så mange problemer med,” fortæller hun.
 
I dag er hun glad for, at skilsmissen ikke kom til at gå op i økonomiske problemer eller skænderier om penge. Det skyldes både god rådgivning og et – trods  skilsmissen – fornuftigt samarbejde med eksmanden, som hun i dag har et fint forhold til.
 
”Det var ikke økonomien, som skulle skille os ad,” understreger Charlotte Sørensen.
 
Guide: Sådan holder du styr på pengene, når du skal skilles

Oplever du store forandringer?

Forandringer i dit liv kan også ændre din økonomi. Vi kan hjælpe dig med at med at skabe overblik og finde de bedste løsninger.

Book møde

- eller ring til os på 70 123 456