Danskerne køber bolig, mens renten er lav

Hver tredje dansker på boligjagt rykker sit planlagte køb af bolig frem i kalenderen. Se hvad Danske Banks boligchef råder dig og andre boligkøbere til at gøre.

Hvor meget betyder et dyk i renten, når vi danskere skal købe et hus eller en lejlighed? 

En hel del, viser det sig – hvis man spørger boligkøberne selv. 

Det har YouGov og ejendomsmæglerkæden home gjort i en repræsentativ måling blandt 2.000 danskere. Målingen viser, at den lave rente har inspireret næsten hver tredje dansker på boligjagt til at købe tidligere end planlagt.  

Resultatet overrasker Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent hos home:

”Det er klart, at boligkøberne er glade, når de kan låne til en rekordlav fast rente på 0,5 - 1 procent i 30 år. Men det kommer bag på os, at hele 30 procent vælger at skubbe deres boligkøb frem, fordi renten aktuelt er så lav,” siger han.

Prøv en ny og anderledes boligsøgning

Læg et lynbudget ved at svare på 4 spørgsmål. Det tager under 1 minut, og så viser vi dig alle de boliger, du har råd til.

Find boliger nu

- og bliv godkendt til at købe

Især mænd og unge slår turboen til

Cirka hver sjette dansker har planer om at købe bolig inden for det næste halve år, indikerer homes måling. Nogle af dem er mere ivrige end andre med at få pustet blækket på købsaftalen tørt.

De kontante fordele ved den lave rente trækker fx mere i mændene end i kvinderne, som ofte lægger mere vægt andre sider af boligkøbet end de rent økonomiske:

  • 37 procent af mændene har fremskyndet deres købsplaner
  • 19 procent af kvinderne siger det samme 

Og så er alder en afgørende faktor. Yngre boligkøbere skynder sig mere end ældre – og den lave rente er særligt vigtig for de helt unge førstegangskøbere, der skal ud og låne en relativt stor del af boligens værdi: 

  • 40 procent af køberne under 30 år har fremskyndet deres købsplaner 
  • Kun 4 procent af køberne over 60 år siger det samme

Hvad koster det at låne til din nye bolig?

Beregn

På vej mod rekord i boligsalget 

Danskernes store interesse for at købe ny bolig betyder, at 2019 tegner til at blive det år i årtiet med flest bolighandler. 

Home ser den lave rente som en vigtig del af forklaringen på købelysten – og det er Danske Banks boligchef Lasse Nygaard enig i: 

”Den lave rente giver flere købere mulighed for at komme på banen. Og det er altså en væsentlig grund til, at salget stadig går frem, selv om boligerne jo faktisk er steget i pris”, siger han. 

Lasse Nygaard er glad for, at boligkøberne overvejer, hvad renten betyder for deres boligøkonomi. 

At man styrter ud og køber et hus, fordi renten er lav, kan han dog ikke anbefale. Men han oplever heller ikke, at det er det, danskerne gør:

”Det er en stor beslutning at købe en bolig, og de fleste købere undersøger markedet længe, før de slår til. Så selv om de køber lidt før planen, har de styr på budgettet og har tænkt over, hvad de vil blive glade for at bo i,” siger boligchefen. 

Hvad må din nye bolig koste?

Snak med en boligrådgiver – og lad os sammen regne på dine muligheder.

Book møde   eller   Læs mere

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.