De billigste realkreditlån nogensinde
De lave renter åbner nye muligheder, så du som boligejer bør overveje, om det er tid til at få lavet et servicetjek af dit realkreditlån.

Servicetjekket kan give dig et indblik i, om der er penge at spare i din boligøkonomi ved en omlægning, og om du stadig har det rigtige lån i forhold til din økonomi, risikoprofil og fremtidsplaner. Det gælder både for boligejere med fastforrentede lån og lån med variabel rente.

Kan det betale sig for dig at lægge om?
Om det kan betale sig for lige præcis dig at lægge om nu, afhænger i høj grad af, hvilket lån der skal omlægges og hvor længe du har planer om at blive boende i din bolig.


4 tommelfingerregler:
Skal du lægge dit lån om og få en lavere rente?

Læs mere

En omlægning giver naturligvis bedst mening, hvis du ved, at du får gavn af den lave rente nogle år frem i tiden. Og som altid skal du selvfølgelig se på, hvad det koster at omlægge dit lån og holde det op imod gevinsten.

Det er også en god ide at undersøge, om der er andre typer lån på markedet, som passer bedre til dine behov, end det du har i dag. Har du en vis friværdi i din bolig, kan du fx vælge FlexLife® med 30 års afdragsfrihed fra Realkredit Danmark. Når vi har aftalt rammerne for lånet, kan du i forbindelse med refinansieringen af lånet skrue op og ned for din ydelse og forme lånet efter din økonomi.  Du skal være opmærksom på, at FlexLife® forudsætter kreditgodkendelse til variabel rente og afdragsfrihed.

Læs mere om Flexlife

I tvivl om, hvilket lån du skal vælge?

Vi vil gerne hjælpe dig med at få overblik over dine muligheder og regne på, hvad der er den bedste løsning i lige netop din situation.

Book møde

Mulig kursgevinst over tid
En af fordelene ved et fastforrentet realkreditlån med de nuværende lave renter er, at du potentielt kan se frem til en kursgevinst, hvis renten stiger igen. Det kræver dog en låneomlægning.

Stiger renten med 1 procentpoint, kan du skære i omegnen af 10 procent af din restgæld – eller måske endnu mere, hvis renten stiger yderligere. Det betyder dog også, at renten på det nye lån er højere end renten på det gamle lån.

Det er dog langt fra sikkert, at de fordelagtige scenarier opstår. Derfor er det altid en god ide at tale de forskellige muligheder igennem med din rådgiver. 

Gode råd om dit boliglån

  • Det er en god idé, at du jævnligt tjekker dit lån. Der kan være mange penge at spare ved at lægge dit fastforrentede realkreditlån om, hvis renterne er faldet, siden du optog lånet. Og måske passer et andet lån bedre til din nuværende livssituation?

  • Hvis du har friværdi i boligen og har anden og dyrere gæld ved siden af dit realkreditlån, kan du muligvis få lagt den dyrere gæld ind under dit realkreditlån og spare renteudgifter over tid.

  • En omlægning kan også være relevant at overveje, hvis du ønsker mere luft i økonomien her og nu.

  • Tal med din bank, hvis du er i tvivl om, hvilket lån du skal vælge. Der er mange muligheder for at forme din boligøkonomi, så den passer bedst muligt til dine behov og prioriteringer.

Book møde