Nu lanceres NemID nøgleapp

NemID-nøgleapp gør det nemt og hurtigt at logge ind med NemID i stedet for at finde papkortet frem. Men husk alligevel at gemme dit papkort.

NemID nøgleapp er et digitalt supplement til dit nøglekort. Der er altså ikke tale om en afløser for det papkort, du kender fra i dag. Det skal du stadig gemme.

Med NemID nøgleapp kan du bruge dit NemID fra din smartphone, tablet eller computer uanset om du skal bruge NemID til din bank, borger.dk eller noget helt tredje. Appen vil aldrig løbe tør for nøgler, men når du skal gemme papkortet alligevel, så er det til de tilfælde, hvor du ikke kan bruge appen. Eksempelvis hvis din telefon løber tør for strøm, hvis du glemmer koden til appen og derfor vil 'resette' koden, eller hvis du køber en ny telefon og skal opsætte appen på ny.

Oprettelsen tager en time
Af hensyn til sikkerheden vil du skulle taste to nøgler fra dit papkort, når du skal aktivere den nye app. Her skal du være opmærksom på, at der mellem du taster første nøgle til du taster den anden vil gå ca. 1 time. Det er et sikkerhedselement, der ikke kan springes over, og som kun skal gentages, hvis du skifter telefon.

I videoerne herunder kan du se en præsentation af appen, hvordan appen virker og hvordan du kommer i gang.

 

Brug Nem-ID app´en, når du logger på netbank og mobilbank

Download mobilbank her

 

Præsentation af appen 

3B71F94C7DD50674

 

VIDEO: Sådan kommer du i gang
3FAFAB297DD50674

 

VIDEO: Sådan bruger du NemID Nøgleapp
67009BDC7DD50674

 

Læs mere på Finansdanmark.dk

Hvad kan du gøre i forhold til sikkerhed?

 • Kontroller, at det er den rigtige nøgleapp, du installerer (udbyder er e-nettet A/S)
 • Beskyt altid din mobile enhed med kode eller Touch ID/FaceID – Det vil sige ud over adgangskoden til NemID nøgleapp
 • Del aldrig dine adgangskoder med andre
 • NemID nøgleapp er personlig og skal derfor ikke installeres på en enhed, du deler med andre

Fire spørgsmål om sikkerhed

 • 1. Er appen lige så sikker som nøglekortet?

  Ja, NemID nøgleapp har samme sikkerhedsniveau som NemID generelt og giver samme sikkerhed som det fysiske nøglekort. For at anvende NemID nøgleapp skal du indtaste dine personlige login-informationer ligesom med det fysiske nøglekort, og herefter indtaste en firecifret kode eller bruge fingeraftryksgenkendelse / Touch ID / Face ID.

  Nogle banker har i deres netbankapps fjernet skridtet med de personlige login-informationer og erstattet det med en kode. I så fald indtaster du denne kode og indtaster herefter din firecifrede kode eller bruger fingeraftryksgenkendelse / Touch ID / Face ID for at anvende NemID nøgleapp.

  Vi anbefaler derudover, at du altid beskytter din smartphone og tablet med kode eller fingeraftryk / Touch ID / Face ID.

 • 2. Hvorfor er der en venteperiode på en time, når jeg aktiverer NemID nøgleapp – og kan jeg ikke springe den over?
  Ventetiden er et sikkerhedselement, for at imødegå eksempelvis phishing. Venteperioden kan derfor ikke springes over. Husk, at der kun er en venteperiode, første gang du aktiverer appen. 
 • 3. Er det sikkert at logge på NemID på samme smartphone eller tablet, som jeg anvender NemID nøgleapp på? 
  NemID nøgleapp giver samme sikkerhed som det fysiske nøglekort. For at anvende NemID nøgleapp skal du indtaste en firecifret kode eller bruge fingeraftryksgenkendelse / Touch ID / Face ID. Vi anbefaler derudover, at du altid beskytter din smartphone og tablet med kode eller fingeraftryk / Touch ID / Face ID. 
 • 4. Kan andre bruge mit NemID, hvis min smartphone bliver stjålet?
  Andre kan ikke bruge dit NemID, hvis din smartphone bliver stjålet. Det anbefales, at du spærrer din NemID nøgleapp via selvbetjeningen på nemid.nu, hvis din smartphone bliver stjålet.