Brug i udlandet

Undgå at få spærret dine kort på rejsen og at betale for meget, når du veksler valuta

Allerede inden du rejser af sted, kan du selv gøre en del for at sikre, at dine kort ikke pludselig bliver spærret.
Bliver dit kort spærret under en rejse, kan det skyldes flere forhold. Bankens automatiske overvågningssystem giver lyd fra sig ved usædvanlige og mistænkelige køb og hævninger på dine kort. I begge tilfælde vil en medarbejder i banken gå ind og vurdere, om kortet skal spærres og herefter prøve at komme i kontakt med dig. Du kan måske også have nået beløbsgrænsen på dit kort for brug i udlandet.

Kort er billigere end valuta
Du får typisk en bedre valutakurs og sparer vekselgebyret, når du betaler med dit kort i butikker og restauranter i stedet for at betale kontant.


 • Opdater dine kontaktinformationer

  Sørg for at dine kontaktinformationer i banken er opdaterede, herunder telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med dig. Det gør du enten via mobil- eller netbanken, eller ved at kontakte os.

  Se hvordan du opdaterer dine kontaktinformationer

 • Beløbsgrænser på kort

  Forbrugsgrænser på kort i udlandet

  Visa/Dankort. Når du er i udlandet, kan du højst bruge 25.000 kr. i løbet af 30 dage og højst hæve 2000 kr. pr. dag på dit Visa/Dankort. Det gælder også, selvom du har flere penge stående på din konto. Vær opmærksom på, at det også tæller med i de 25.000 kr., hvis du hander i udenlandske webshops eller bruger Visa i Apple Pay i butikker.


  Mastercard. På et Mastercard Direct kan du bruge op til 30.000 kr. om dagen, mens du med et Mastercard Basis, Guld eller Platin derudover kan bruge op til det beløb, du har aftalt som kreditmaksimum med banken. Du kan se dit kreditmaksimum på din Mastercard konto i mobil – eller netbanken.

 • Kortbetaling i udlandet

  Kort er billigere end valuta
  Du får typisk en bedre valutakurs og sparer vekselgebyret, når du betaler med dit kort i butikker og restauranter i stedet for at betale kontant.

  Men hvis kortterminalen spørger dig, om du vil betale i danske kroner eller lokal valuta, så vælg ALTID lokal valuta. Ellers vil valutakursen typisk være højere end den, der gælder på kortet.
  Læs mere om, hvodan du undgå dyr valutaveksling, når du bruger dit kort i udlandet
 • Flere kort

  Det er en fordel at have fx både Visa/Dankort og Mastercard med på rejsen. Så vil du stort set altid kunne betale med kort.
 • Kortsikkerhed med Mastercard

  Dit Mastercard fra Danske Bank er beskyttet af en automatisk geografisk kontrol. Det betyder, at kortet som udgangspunkt kun er aktivt i én verdensdel ad gangen – dér, hvor du bruger kortet. Du skal altså ikke selv gøre noget for at åbne eller lukke kortet.
  Læs mere om kortsikkerhed med Mastercard 

  Eksempel:

  • Du rejser fra Danmark til Asien: Når du ankommer til Asien og bruger dit Mastercard for første gang, vil kortet automatisk åbnes for brug dér. Samtidig spærres muligheden for at bruge kortet i alle andre verdensdele.
  • Du rejser fra Asien og hjem til Danmark: Når du er hjemme i Danmark igen og bruger dit Mastercard, vil kortet automatisk åbnes for brug dér. Samtidig spærres muligheden for at bruge kortet i alle andre verdensdele.

  Har vi dit mobilnummer?
  Hvis vi har dit mobilnummer, får du en sms, første gang kortet bruges og bliver aktivt i en ny verdensdel. Yderligere får du en sms, hvis dit køb bliver afvist eller dit kort bliver spærret.

  Tjek i din mobil og netbank om det er det rigtige mobilnummer, der er registreret på dig. Se hvordan.

  Du kan selv indstille kortsikkerheden
  I net- og mobilbanken kan du selv til- og fravælge, hvilke verdensdele og kategorier du kan bruge dit kort i. Du kan f.eks. også fravælge brug af kortet på internettet. Ændringerne virker med det samme.

  833948ae-ce5e-49a8-85d2-8c9e1ed21c93

   

Kontakt 

Åbningstider.

Mandag - fredag kl. 9-21 Weekend og helligdage kl. 10-16


Du kan gøre det meste selv via mobil- eller netbank. Find hjælp
Kundeservice
Chat for kunder
Log på med dit MitID. Så kan du skrive spørgsmål til din personlige økonomi, konti, lån m.m. Chat for alle
Hvis du ikke er kunde eller blot har spørgsmål af generel karakter.
Find svar
 • Find os

  Find rådgivningscenter, åbningstid og hæveautomat

  Når åbningsdagen ligger på en helligdag eller bank-lukkedag

 • Book et møde

  Du kan altid bestille et uforpligtende møde med en af vores rådgivere.

 • Skriv til os

  Send besked

  Er du kunde, kan du sende en besked til os direkte i mobil- og netbanken. Se hvordan

  Spørgsmål, ros og klager

  Du er altid velkommen til at skrive til os - uanset om du har gode ideer, noget du vil klage over eller bare har et spørgsmål.

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.