Hvordan vælger jeg mellem at betale med visa- eller dankort-delen på mit Visa/Dankort? Fra den 9. juni 2016 kan du i butikker, der tager imod betaling med dankort og visa-kort, frit vælge, om du vil betale med visa-delen eller dankort-delen af dit Visa/Dankort. Baggrunden er nye EU-regler, der skal sikre kortholdere mulighed for frit at vælge mellem de to funktioner.

Betaling i fysiske butikker
For at kunne vælge betaling med enten dankort- eller visa-delen af dit Visa/Dankort i fysiske butikker i Danmark skal du have et kontaktløst Visa/Dankort. Dit kort er kontaktløst, hvis du til højre på kortets forside kan se fire små buede linjer. Har du ikke fået et kontaktløst kort endnu, får du automatisk et, når dit gamle kort udløber.

Når du sætter kortet i terminalen, får du mulighed for at vælge mellem dankort- og visa-delen af dit Visa/Dankort.

Handel på nettet
Når du handler på nettet og vil betale med visa-delen af dit Visa/Dankort, trykker du på Visa-logoet på betalingssiden. På samme måde skal du trykke på dankort-logoet, hvis du vil betale med dankort.

Pengeautomater
I pengeautomater i Danmark, som tager mod dankort, kan du bruge dankort-delen af dit Visa/Dankort til at hæve penge. I automater i udlandet og i de automater i Danmark, der ikke tager imod dankort, kan du kun bruge Visa-delen af dit Visa/Dankort.

Husk
Det kan være en fordel at betale med visa-delen af dit Visa/Dankort, fordi det i nogle tilfælde giver dig mulighed for at gøre indsigelse mod en betaling, f.eks. hvis du opdager en betaling på din konto, som du ikke kan godkende.
Læs mere om indsigelse.

Du skal være opmærksom på, at uanset om du bruger visa-delen af dit Visa/Dankort i Danmark eller udlandet, regnes alle Visa-betalinger med i den samlede 30-dages beløbsgrænse på 25.000 kr.

Hvad koster det?
Det koster ikke noget at bruge kortet hverken i fysiske butikker eller online indenfor EU. Men i andre lande kan du opleve at butikken/online butikker tager et gebyr.