Ifølge Foreningen for Dansk Internethandel handler vi på nettet som aldrig før som følge af COVID-19. Og nu kræver de mange indkøb lidt mere end dine kortoplysninger. Der er nemlig kommet nye og skærpede krav til, hvordan du godkender dine betalinger, når du bruger dit Visa/Dankort eller Mastercard® til at handle på nettet.

De nye krav skal mindske risikoen for kortmisbrug, når du handler på nettet, og er en følge af EU-regler, som hedder PSD2. Det betyder, at du vil opleve, at du skal godkende dine betalinger med enten:

  • NemID nøgleappen eller
  • Et personligt kodeord, du selv vælger, sammen med en sms-engangskode.

Danske Bank og alle online forretninger arbejder på at få de nye godkendelsesprocedurer implementeret, og derfor kan der være forskel på de godkendelses procedurer, du møder det næste stykke tid.

Papkort kan ikke bruges ved onlinekøb

Vi anbefaler, at du bruger NemID nøgleappen, så du nemt og hurtigt kan godkende dine betalinger. Du kan ikke længere godkende dine køb på nettet med NemID nøglekortet (papkortet).

”NemID nøgleappen er en nem og sikker løsning, som vi alle får glæde af – den gør hverdagen meget lettere. Ikke bare når vi fremover skal handle på nettet, men også når vi skal på netbank, e-Boks, borger.dk, sundhed.dk og andre private aktørers hjemmesider. Derfor anbefaler vi, at man får installeret NemID nøgleappen hurtigst muligt,” siger Peter Agerlin, der er Private Banking direktør i Danske Bank i Hillerød.

Hvis du ikke allerede bruger appen, kan du hente den i App Store eller Google Play. Læs mere om, hvordan du bruger appen, på danskebank.dk/nemidapp.

Vær opmærksom på, at hvis du bruger Mastercard og ikke har net- eller mobilbank i Danske Bank, kan du ikke bruge appen til at godkende med. Så skal du i stedet godkende med et personligt kodeord og en sms-kode – se hvordan nedenfor.

Sådan godkender du med et personligt kodeord sammen med en sms-kode

Hvis du ikke kan eller ikke ønsker at bruge NemID nøgleappen, skal du godkende dine onlinekøb med et personligt kodeord, du selv vælger, sammen med en sms-engangskode.

  • Visa/Dankort
    Du kan oprette et personligt kodeord til dit Visa/Dankort på nets.eu/3ds. Brug NemID for at logge ind. Sms-engangskoden får du ved selve købet.
  • Mastercard
    Du kan oprette et personligt kodeord til dit Mastercard på danskebank.dk/kortstyring. For at logge på siden skal du bruge NemID. Har du ikke NemID, skal du bruge en midlertidig pinkode til at logge på siden første gang. Du kan bestille en pinkode ved at ringe til os på 70 123 456, og den sendes derefter til dig med posten. Sms-engangskoden får du ved selve købet.

Har du Mastercard men ikke net- eller mobilbank i Danske Bank?

Har du Mastercard men ikke net- eller mobilbank i Danske Bank, kan du ikke godkende onlinekøb med NemID nøgleappen. Du kan bestille net- eller mobilbank her.

Så skal du i stedet godkende dine køb med et personligt kodeord sammen med en sms-kode. Se, hvordan du gør, ovenfor. Det gælder kun for Mastercard – ikke for Visa/Dankort.