Det får du svar på:

  • Hvis jeg skulle give mit barn ét godt råd om investering …
  • Hvis jeg skulle advare mod den farligste fejl inden for investering …
  • Hvis jeg skulle lære mit barn det vigtigste udtryk inden for investering …
  • Hvis jeg skulle fortælle om den investeringsbeslutning, jeg fortryder mest …
  • Hvis jeg kun måtte anbefale én investering til mit barn …

ANBEFALINGERNE her på Investeringsnyt er primært tiltænkt investorer, der selv ønsker at investere med input og sparring fra os. Har du investeret i en investeringsløsning i Danske Bank som fx Danske Porteføljepleje og Flexinvest Fri, tager vores specialister løbende hånd om at pleje og optimere dine investeringer, så du ikke selv behøver at foretage dig noget.Som mangeårig investeringsstrateg i Danske Bank får Lars Skovgaard Andersen en lind strøm af spørgsmål om investering fra nær og fjern. Ofte handler de om, hvor han aktuelt ser de bedste investeringsmuligheder, men det kan også være mere generelle og tidløse spørgsmål om investering.

Vi har bedt ham give sine bedste råd til fremtidige generationer af investorer – måske de også rummer en brugbar pointe eller to for dig?

Hvis jeg skulle give mit barn ét godt råd om investering ...
”Så ville jeg starte med at fortælle, at investering i bund og grund handler om opsparing. Om at lægge lidt penge til side nu for at få nogle gode muligheder senere i livet – og at en fornuftig investering af pengene på langt sigt kan gøre det muligt at få meget mere ud af sin opsparing. Man skal ikke betragte investering som et mål i sig selv, men som et middel til at nå andre mål. Derudover vil jeg fortælle, at selv et beskedent månedligt beløb over tid kan gøre en anseelig forskel, og at man ikke behøver en ph.d. i økonomi for at komme i gang med at investere."

Hvis jeg skulle advare imod den farligste fejl inden for investering ...
”Så ville jeg advare imod at vente for længe – dels med at komme i gang med at investere, og dels med at vente på det helt rigtige tidspunkt at investere. Det er en klassisk fejl. Mange mennesker har intuitivt svært ved at investere i aktier, der allerede har oplevet pæne stigninger i den senere tid. Så går de uvægerligt og venter på et tilbagefald i aktiekurserne, som måske aldrig kommer. I stedet risikerer de slet ikke at få investeret – eller at måtte investere til højere kurser et tidspunkt i fremtiden.

Man kender aldrig det perfekte tidspunkt at investere på forhånd – det kender man kun, når man ser i bakspejlet. Derfor giver det ikke mening at gå og vente på det perfekte tidspunkt. Min grundholdning er, at jo før du som ny investor kommer i gang med at investere din opsparing, jo bedre for dig på sigt."
Jeg solgte engang mine aktier i et amerikansk teknologiselskab med en gevinst på 30 pct. Det var jeg sådan set godt tilfreds med, indtil værdien af selskabet siden blev mere end 100-doblet.  Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg i Danske Bank
Hvis jeg skulle lære mit barn det vigtigste udtryk inden for investering ...
”Hellere være bekymret investor end for bekymret til at investere! Mange mennesker er så bekymrede for tab, at de går glip af muligheden for at få mere ud af deres opsparing. Husk, at investeringer over tid har givet et bedre afkast af dine penge, end hvis de blot stod kontant i banken, og det forventer vi også fremover, selv om der altid vil være udsving undervejs. Risikoen for at tabe penge på en bredt sammensat portefølje bliver mindre, jo længere tidshorisont du har, og derfor skal du se dine investeringer som en maratonløb og ikke en sprint."

Hvis jeg skulle fortælle om den investeringsbeslutning, jeg fortryder mest ...
”Jeg solgte engang mine aktier i et amerikansk teknologiselskab med en gevinst på 30 pct. Det var jeg sådan set godt tilfreds med, indtil værdien af selskabet siden blev mere end 100-doblet. Generelt har mange investorer en tendens til at sælge gevinstgivende aktier for hurtigt – måske af frygt for at miste deres gevinst igen. Og så ender de i værste fald med at sidde tilbage med alle deres tabsgivende aktier i porteføljen, mens de har solgt de bedste og mest veldrevne selskaber fra."

Hvis jeg kun måtte anbefale én investering til mit barn ...
”Vær ydmyg og start med at investere bredt i aktiemarkedet i stedet for at forsøge at håndplukke få vinderaktier. Det kan fx være i en global indeksfond, der investerer i et bredt udsnit af det globale aktiemarked. Her er du sikret en meget høj grad af risikospredning, selv om markedet selvfølgelig stadig kan bevæge sig både op og ned.

Har du særlige temaer, der optager dig – som fx teknologi eller den grønne omstilling – kan du også investere i fonde, der sikrer dig en bred eksponering mod mange forskellige selskaber inden for de pågældende temaer. Så har du langt større sandsynlighed for at have fremtidens største vindere i din portefølje, end hvis du kun investerer i et enkelt eller få selskaber. Det er ærgerligt at ramme rigtigt i dit valg af tema, hvis du til gengæld rammer forkert i dit valg af selskaber.”Find den rette investering for dig

Vi kan hjælpe alle med at investere deres opsparing – fra små beløb til store formuer.

Tjek dine mulighederFå vores nyhedsbrev om investering

Jeg vil ikke gå glip af noget
DISCLAIMER: Denne publikation er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historiske afkast ikke er en indikation af fremtidige afkast, som kan være negative. Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.