Sommerferien venter lige om hjørnet, og her får du tre tip til rejsen om kort, valuta og betalinger – og længere nede flere gode rejsetip, du kan folde ud. Så gem denne mail, hvis du skal til udlandet.

1. Undgå akavede situationer med kortbetalinger - tjek dine beløbsgrænser

Undgå småpinlige eller akavede situationer, hvor dit kort ikke virker, når du skal betale for en middag på en restaurant eller for den nye lækre jakke i en butik. Der kan nemlig være forskellige beløbsgrænser på forskellige betalingskort.

På Visa-delen af Visa/Dankortet er der et maksimum på 25.000 kroner pr. løbende 30 dage. På Mastercard afhænger det af kreditten og det beløb, du har til rådighed på kortet. Men du kan også bruge dit Mastercard som et debetkort (som f.eks. et Visa/Dankort), så dit køb bliver trukket fra din konto med det samme – her kan du købe for op til 30.000 kr. om dagen.

Du kan tjekke dine korts beløbsgrænser for brug i udlandet i mobilbankens Kortmenu, hvor du kan se beløbsgrænserne under ’Kortindstillinger’. Her kan du også slå de lande til og fra, du gerne vil bruge kortet i. 

2. Slip for pludselig at stå i udlandet uden kort - tag flere kort med og læg dem ind i din telefon

Det er en fordel at have f.eks. både Visa/Dankort og Mastercard med på rejsen. Så vil du stort set altid kunne betale med kort, og du er bedre stillet, hvis et kort bliver væk eller afvist. Men lad gerne det ene kort ligge i en aflåst boks på hotelværelset, så du ikke mister alle kort samtidig, hvis uheldet er ude.

Desuden har du mulighed for at knytte dine kort til digitale betalingsløsninger som for eksempel Apple Pay (og dit Mastercard også til Google Pay) på mobilen, så du altid har dem ved hånden. Læs mere om, hvordan du gør – trin for trin – her

3. Kort eller kontanter?

Vi anbefaler altid først og fremmest, at du betaler med kort i stedet for kontanter – og ellers hæver kontanter på destinationen. Ønsker du alligevel at have kontant valuta med hjemmefra, kan du hæve euro i pengeautomaterne ved alle vores rådgivningscentre – og i mange af dem også US dollars. 

Vil du købe kontant valuta hos os uden at bruge pengeautomaterne, skal du fra den 15. maj bestille den via netbank eller telefonen og hente din valuta på det lokale posthus.

Det kan du selv i mobilbanken

Via Kort i den øverste menulinje kan du:

  • Spærre kort (og genåbne dem).
  • Se pinkoder.
  • Åbne og lukke for brug af kort i udlandet.
  • Indstille beløbsgrænser.
  • Tilmelde kort til Apple Pay
  • Se forsikringer tilknyttet dit Mastercard.

Via Menu i nederste højre hjørne kan du også altid tjekke den vejledende valutakurs.

Og med din mobiltelefon kan du også

  • Se lounges og meget mere i Priority Pass-appen
  • Anmelde skader til Danske Bank Rejseassistance på 45 12 91 00 eller online her. Her kan du også få svar på spørgsmål om din forsikringsdækning. 

Overvej, hvornår du betaler kontaktløst eller med chip og pinkode

Når du betaler med dit Mastercard, kan du ofte gøre det enten kontaktløst eller bruge chip og pinkode. Betaler du kontaktløst, bruger du dit Mastercards debetfunktion, så pengene bliver trukket fra kontoen med det samme – præcis som med et Visa/Dankort. Bruger du derimod chip og pinkode, kan du vælge, at det er kortets kreditdel, der bliver brugt. 
Vær også opmærksom på, at dit kort af sikkerhedsmæssige årsager skal ’låses op’ for brug i udlandet. Det kan du heldigvis nemt klare via kortindstillinger i mobilbankens kortmenu eller ved at bruge chip og pinkode første gang, du betaler med kortet på rejsen. 

Se, hvad din Mastercard rejseforsikring dækker
Du kan se, hvad forsikringerne på dit Mastercard dækker i mobilbanken under Kort: Vælg dit kort og derefter ’Kortindstillinger’ og ’Forsikringer til Mastercard’. Du kan også se dem på vores hjemmeside.