Et nyt år er lig med nye begyndelser og nye muligheder. For selvom tid per definition altid bevæger sig fremad, kan det ved nytårstid føles som om, at noget starter forfra. Og det er derfor, nytårsforsætter er populære, siger adfærdsekspert Mikkel Holm Sørensen:

”Der er forsøg og data, der gennem årene har vist, at mennesker er mere motiverede til at holde fast i en ny adfærd eller en ny god vane, når de starter den på et tidspunkt, der minder om ’en frisk’ begyndelse’, som man siger. For eksempel en mandag, den første dag i en måned, efter en sommerferie – eller lige efter nytår,” siger han. Derfor er det oplagt at bruge nytåret som anledning til at slå en streg i sandet og lave en ny begyndelse.

Førstehjælp til dit økonomiske nytårsforsæt
Til dagligt arbejder Mikkel med at forstå og påvirke menneskers adfærd ved at kigge på dels deres motivation, deres barrierer og den naturlige menneskelige psykologi, der påvirker de valg, vi træffer hver dag.

Derfor er han den helt rigtige person til at hjælpe dig med dit nytårsforsæt, hvis du mangler det sidste skud motivation eller et tip til at holde fast – her får du hans 6 gode råd: 

 

8d09c58f-bc29-4d82-8d66-ea7fdbd0fe8a

Er 2024 året, hvor du skal i gang med at investere?

Kom nemt i gang med at investere direkte i mobilbanken for bare få hundrede kroner.

Find den rette investering for dig


​"Forestil dig at løbe et maraton uden en målstreg. Det er ikke særlig motiverende, for du ved aldrig, hvornår nok er nok, og hvor langt der er igen. Det samme gælder penge. Så sæt dig nogle konkrete mål for, hvor meget du vil spare op, eller hvor meget du vil investere" udtaler adfærdsekspert Mikkel Holm Sørensen.