Hvad sker der i vores hjerner og kroppe, når vi træffer beslutninger om økonomi?

Podcasten Pengetanker handler om investering, opsparing og menneskelig adfærd. Over to afsnit har værterne Jakob Falkencrone Hvidberg og Mads Steinmüller besøg af neuroøkonomen Jon Wegener, som underviser på Copenhagen Business School og har været fast ekspert i DR’s programserie Manipulator.

Jon Wegener forsker og underviser i, hvordan vores hjerner og kroppes tilstand påvirker vores evner til at træffe beslutninger. I de to afsnit af podcasten Pengetanker forklarer Jon bl.a., hvordan hjernen og kroppen påvirker os mennesker, når vi investerer. Det handler blandt andet om, hvorfor det er en illusion at tro, at man kan være rationel, og om de forskellige instinkter der vores hjerner indeholder, fordi de stadig er bedre designet til et stenalderliv, hvor overlevelse til i morgen var vigtigere end evnen til at sammensætte en langsigtet investeringsportefølje.

Og så afslører han også, hvorfor morgenen er det værste tidspunkt at drikke kaffe, og hvorfor det er bedst at træffe økonomiske beslutninger, når man er mæt og udhvilet.

Hør de to episoder af podcasten her og her – eller søg efter Pengetanker i din foretrukne podcast app, hvor du finder alle afsnit.

Følg Pengetanker på Facebook

Pengetanker